VJETAR U LEĐA NA STRANAČKIM IZBORIMA U HDZ-U

Merkel podržala Kosor: Borbom protiv korupcije stekli ste naše simpatije i poštovanje

Nakon Hillary Clinton, bivšu premijerku podržala je i najmoćnija političarka Europske Unije

ZAGREB - Draga Jadranka, vi ste svojim predanim radom u borbi protiv korupcije i nepotizma stekli izvan Hrvatske velike simpatije i poštovanje, napisala njemačka kancelarka Angela Merkel bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor.

U osobno notiranoj korespondenciji Merkel je također istaknula kako aktualna predsjednica HDZ-a ima njezinu punu podršku u rješavanju svih predstojećih zadataka aludirajući time neizravno na unutarstranačku borbu u HDZ-u budući da je i Merkelin CDU stranka demokršćanske opcije.

- U rješavanju zadataka koji se sada nalaze pred Vama, nosit ćete i ubuduće veliku odgovornost. Želim Vam za to hrabrosti, izdržljivosti i uspjeha. Vi ste značajno pridonijeli tome da Hrvatska napreduje na putu ka Europskoj Uniji. Potpisivanje pristupnog ugovora predstavlja zasluženu nagradu za dosljednu provedbu reformi Vaše zemlje tijekom posljednjih godina, stoji u Merkelinom pismu.

Njemačka kancelarka tako je u istom tjednu kad i američka šefica diplomacije Hillary Clinton javno podržala političku karijeru donedavne hrvatske premijerke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:17