POZIVAJU GRAĐANE

Mensa ponovno provodi testiranje inteligencije Hrvata: Znate li riješiti ovaj zadatak?

Kako bi se potencijalni pristupnici mogli vidjeti što ih čeka na testiranju, objavljeni su primjeri zadataka

Ilustracija

 Mykhailo Polenok/panthermedia/profimedia/Mykhailo Polenok/panthermedia/profimedia

Hrvatska Mensa provodi testiranje inteligencije 28. rujna u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, povodom obilježavanja Međunarodnog dana inteligencije, prenosi Dnevnik.hr.

Pozivaju građane da se pridruže testiranju koje će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi. Rezultati stižu na e-mail svakog pristupnika u roku od mjesec dana, a svi koji ostvare rezultat bolji od 98 posto populacije, zaprimit će poziv za učlanjenje u Mensu koja diljem svijeta broji više od 150 tisuća članova.

Testovi inteligencije rodno su i dobno neutralni, zasnivaju se na slikama, stoga nije potrebno prethodno znanje jezika, poznavanje matematike ili određena razina obrazovanja.

Kako bi se potencijalni pristupnici mogli vidjeti što ih čeka na testiranju, objavljeni su primjeri zadataka.

image

Primjer zadatka

Mensa/Dnevnik.hr

Posebno pozivaju učenike i studente da se prijave, jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. Minimalna dobna granica za pristup testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina moraju doći u pratnji roditelja ili staratelja.

Prijava na testiranje moguća je preko internetske stranice Hrvatske Mense. Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti. Petnaesti put uzastopce sudjeluju u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 11:58