POTPREDSJEDNIK VLADE

Medved poručio Bauku: Pitanje je koji je od tih SDP-ova spreman za izbore?

Komentirao je izjavu SDP-ovog Arsena Bauka, koji je ranije danas rekao kako je on za "užu rekonstrukciju Vlade"

Tomo Medved

 Damir Krajač/Cropix

Potpredsjednik Vlade ministar Tomo Medved komentirao je u srijedu izjavu SDP-ovog zastupnika Arsena Bauka kako bi bilo najbolje da iz Vlade izađe sam premijer, istaknuvši kako je pitanje, a koji je od tih SDP-ova - "jedan, dva ili tri", spreman na izbore.

U izjavi novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Medved rekao je kako Vladini "partneri stoje pri ranijem zaključku da će predsjednik Vlade obaviti sve potrebite radnje glede rekonstrukcije Vlade; i kad on to učini, informirat će koalicijske partnere”, dodao je.

Komentirao je i izjavu SDP-ovog Arsena Bauka, koji je ranije danas rekao kako je on za "užu rekonstrukciju Vlade", odnosno da iz nje izađe premijer Andrej Plenković, ustvrdivši da je premijer 'najveći problem i najslabija karika Vlade'.

"Prvo, ponešto glede njegovog konzumiranja određenih prava dugi niz godina postavljamo mu pitanje u kojoj mjeri je moralno postupao sve ove godine", rekao je Medved, dodavši: Što se tiče prozivanja… Od oporbe se u pravilu očekuje da će biti ti koji će inicirati izbore, no ovdje je jedno elementarno pitanje, koji od tih SDP-a, jedan, dva ili tri, spreman i kome odgovaraju izbori, istaknuo je Medved, poručivši kako je to odgovor na Baukovo pozivanje da iz Vlade izađe sam premijer Plenković.

Nacionalni stožer CZ sutra o liberalizaciji mjera

Govoreći o popuštanju mjera, najavio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite sutra predstaviti nove mjere, koje će biti usmjerene ka liberalizaciji, u skladu s aktualnom epidemiološkom slikom i s praćenjem stanja zemalja u okruženju.

"One su usklađene s aktualnim stanjem covida i broja novozaraženih, odnosno stanja pandemije", rekao je Medved.

Predstavljanje novih mjera bit će sutra u 11 sati u Banskim dvorima.

Također, ministar je izvijestio kako su na koalicijskom sastanku raspravljali i o aktivnostima koje se provode na obnovi potresom stradale Banovine, energetici te o ostalim aktualnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:22