OBRAT NA SLUNJU

MEDO JE SPAŠEN Vojska: Nećemo dopustiti da na poligonu lovci ubiju medvjeda!

Medvjed, koji od proljeća plaši vojnike na vojnom poligonu Slunj, neće biti ubijen ako se zadrži na poligonu. Naime, Glavni stožer neće dopustiti ulazak lovcima na vojni poligon kako bi pronašli i ustrijelili medu, doznaje Jutarnji list od izvora bliskih vojnom vrhu.

Naime, u vojsci se smatra kako medvjed ipak nije tako opasan za njihove djelatnike te da se problem može riješiti na ljepši način.

Osim toga, na vojnom poligonu Slunj obitavaju 34 medvjeda, a u vojsci smatraju da će lovci teško detektirati baš onog medvjeda koji se u potrazi za hranom približava vojnim skladištima i spavaonicama. Stoga postoji bojazan da bi mogao biti ubijen pogrešan medo.

Kao što je Jutarnji već pisao, ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić u rujnu je na traženje Ministarstva obrane potpisao rješenje o odstrelu medvjeda.

Medo težak između 200 i 300 kilograma detektiran je kao problematičan nakon pritužbi vojnika sa Slunja da ih uznemirava. Pokušali su ga otjerati pucanjem u zrak i odošenjem hrane na lokacije udaljene od vojnih prostorija. No, medvjed je ostao tvrdoglav i nije odustajao.

Stoga je Uprava za upravljanje nekretninama MORH-a od Ministarstva regionalnog razvoja zatražila odstrel medvjeda.

(...)

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:42