‘TUŽNA PRIČA OPORBE‘

Mažar: ‘Danas smo u Saboru vidjeli krah cijele oporbe, nikad razjedinjenije‘

Od 151 saborskog zastupnika samo 59 ih je bilo za raspuštanje Sabora, dakle petina oporbe nije podržala raspuštanje Sabora, kaže Mažar

Nikola Mažar

 Damjan Tadic/Cropix

HDZ-ov saborski zastupnik Nikola Mažar u srijedu je komentirao odbacivanje oporbenog prijedloga za raspuštanje Hrvatskog sabora kao krah cijele oporbe te pokazateljem njihove nikad veće razjedinjenosti.

"Danas smo vidjeli krah cijele oporbe, nikad razjedinjeniju oporbu, od 151 saborskog zastupnika samo 59 ih je bilo za raspuštanje Sabora, dakle petina oporbe nije podržala raspuštanje Sabora", rekao je Mažar novinarima u Hrvatskom saboru.

"Danas su i svi hrvatski građani mogli vidjeti da lažno okupljanje radikalne ljevice, lažno okupljanje oporbe je u suštini bila samo predstava za Markov trg, da su se već taj dan raspali. Ono što smo danas vidjeli u Saboru je samo završetak te tužne, nesretne priče toga dijela oporbe", istaknuo je Mažar.

Ocijenio je da je politička većina danas još jednom u Hrvatskom saboru pokazala odgovornost, čvrstoću, ozbiljnost, stabilnost, a oporba je u stvari sama sebe raspustila.

HDZ se ne boji prosvjeda

Na najavu prosvjeda lijevo-liberalne opozicije u brojnim hrvatskim gradovima 23. ožujka, ironično je upitao radi li se o prosvjedu za najveći gospodarski rast u Europskoj uniji, za povećanje koeficijenata i za aktivnosti koje Hrvatska ima u osnaživanju sebe, međunarodnog položaja i sigurnosti hrvatskih građana.

Ističe da je strategija HDZ-a nastavak rada za boljitak, sigurnost i stabilnost cijele Hrvatske.

"Mi se apsolutno niti prosvjeda niti broja ne bojimo", rekao je Mažar.

"Mi sami skupimo više nego 11 stranaka rigidne ljevice. Neka oni pokazuju i dalje svoj govor mržnje, totalitarne vrijednosti koje imaju, neka pokazuju da je prvi hrvatski predsjednik mafijaški bos, neka pokazuju da žele ukinuti političke opcije koje su drugačijega mišljenja", dodao je zastupnik HDZ-a Mažar.

Oporbu je nazvao licemjerima koji "sve što je od interesa građana na neki način sakrivaju, a ono što je njima od osobnog interesa, odnosno borba za saborske fotelje, guraju u prvi plan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:22