NAKON TRAGEDIJE

Maturanti jedne škole u Hrvatskoj danas ne slave: ‘Svima nam je teško. I dalje smo potreseni...‘

U travnju su u stravičnoj nesreći poginuli Katarina Đerek (19), učenica Medicinske škole u Dubrovniku, i njezin brat Stjepan (21)

Katarina Đerek

 Društvene mreže

U svim gradovima diljem Hrvatske maturanti danas obilježavaju zadnji dan škole, popularnu Norijadu, kojom simbolično završava njihovo srednjoškolsko obrazovanje.

No u Medicinskoj školi u Dubrovniku danas se ne slavi nakon što su u travnju u prometnoj nesreći poginuli Katarina Đerek (19), učenica te škole, i njezin brat Stjepan (21).

image

Osmrtnica za Stjepana i Katarinu Đerek

- To je bila odluka samih maturanta. Odlučili su da neće slaviti u krugu škole, većina ih je pošla doma pisati završni rad, a dio će se kasnije pridružiti proslavi s gimnazijalcima. No, neće biti slavlja oko naše škole. Ja, kao razrednica, ali i ravnateljica i ostatak škole poštujemo njihovu odluku. Teško nam je svima i svi smo i dalje potreseni, rekla je za Dubrovački dnevnik Jelena Dominiković, razrednica razreda u koji je išla i Katarina.

Podsjetimo, tragična nesreća se dogodila 9. travnja na Jadranskoj magistrali na predjelu Ratac između Dubrovnika i Slanog.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je da je uzrok sudara bilo nepropisno pretjecanje, a vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, lakše je ozlijeđena.

"Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin", naveli su tada iz policije.

Stjepan je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama i njegovi prijatelji kažu da je uvijek bio spreman pomoći ljudima, a Katarina je bila srednjoškolka, maturantica Medicinske škole u Dubrovniku.

Vozačica koja je nesreću skrivila je 29-godišnja albanska državljanka Klevisa Ymeri, kojoj je bio određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom.

Klevisa Ymeri vozila je BMW terenac i zadobila lakše tjelesne ozljede. Prema neslužbenim informacijama, jurila je brzinom od gotovo 170 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 13:01