U DRUGOM SVJETLU

Mario Radić u djedovom dvorištu otkrio najljepšu uspomenu iz djetinjstva

Kada čovjek izgubi povezanost sa zemljom, izgubi i vezu s prirodom, s Bogom i više nije čovjek nego ljuštura

Mario Radić

 Screenshot Youtube Domovinski Pokret/

Imanje koje je njegov djed kupio još 1947. godine i danas je najdraže mjesto na kojem sve svoje slobodno vrijeme voli provoditi Mario Radić, potpredsjednik Domovinskog pokreta i nositelj njihove liste u IV. izbornoj jedinici, a što doznajemo iz video uratka kojim je DP na svom YouTube kanalu predstavio Radića u jednom drugom svjetlu.

- Najdraže uspomene iz djetinjstva nalaze se na ovom mjestu, na našem imanju kojeg je moj djed uzeo 1947. godine, a kao najdraža uspomena iz djetinjstva upravo je susret s ocem u ovom dvorištu, nakon što se otac vratio iz Lepoglave gdje je završio zbog sudjelovanja u Hrvatskom proljeću, a ja ga nisam vidio dvije i pol godine – ispričao je Radić, kojemu se uz oca veže i najteži životni trenutak.

- Najteži trenutak bio mi je 1991. godine kada sam saznao da sam izgubio oca. U tom trenutku nisam znao tko mi je ostao živ, a tko je od obitelji poginuo. To sam teško prebolio i tada sam izgubio i kosu – otkrio je Radić, istaknuvši kako mu je obitelj sve u životu.

- Obitelj je sve. Tko ne poštuje obitelj, nije ništa u životu – naglasio je političar i poduzetnik koji voli biti povezan sa zemljom i raditi na zemlji, "jer kada izgubi povezanost sa zemljom, izgubi i vezu s prirodom, s Bogom i više nije čovjek nego ljuštura." Doznali smo i da je lagana rock glazba njegov odabir, a kao omiljene izvođače naveo je Johnnyja Casha, Arsena Dedića i Gibonnija. Omiljeni film mu je Iskupljenje u Shawshanku, a knjiga Derviš i smrt, "jer je duboka knjiga koja govori o tome što vlast može učiniti od čovjeka i čovjeku." U videu doznajemo i da se najviše smije životu.

- Smijem se životu koji nam zna napraviti takve scene kakve nijedan režiser ne bi mogao režirati. Uvijek smo zabrinuti, a trebali bismo sve oko sebe prihvaćati s osmijehom i biti zadovoljni svako jutro kada se probudimo, zato što smo živi dočekali još jedan dan - kazao je Radić, otkrivši i zašto je i kada rekao da više neće nositi kravate te zašto ih sada opet nosi i tko mu ih kupuje. Pričao je i o tome kako je došao do poslovnog uspjeha, kako mu izgleda radni dan, zašto je odlučio ući u politiku i je li ikada poželio otići iz Hrvatske..., a na kraju je u društvu stranačkih kolega i zapjevao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:45