KAOS

Mario Banožić na sastanku s Upravom ZTC-a zbog kašnjenja isporuke triju aviona

Zračnim protupožarnim snagama u utorak do kraja dana trebao je biti isporučen još jedan Air Tractor

Mario Banožić

 Ranko Šuvar/Cropix

U srijedu će se u Ministarstvu obrane održati sastanak ministra obrane, ravnatelja CERP-a Milana Plećaša i predsjednika Uprave Zrakoplovno-tehničkog centra Zdravka Klanca na kojem bi se trebalo razgovarati o stanju u tvrtki, ali i utvrditi koji su konačni rokovi za isporuku jednog kanadera te Air Tractora zračnim protupožarnim snagama.

Prema najavama iz ZTC-a, u utorak do kraja dana zračnim je snagama trebao biti isporučen još jedan Air Tractor, ali u ovom trenutku nema informacija je li to učinjeno. Podsjećamo kako je ZTC još 15. srpnja trebao isporučiti jedan Air Tractor, ali je isporuka već nekoliko puta odgođena.

Nakon sastanka u srijedu trebalo bi se znati i kada bi avion Air Tractor, koji već više od mjesec dana u Zadru čeka na popravak, mogao ući u hangar ZTC-a. On je imao tvrdo slijetanje i potrebno mu je zamijeniti plovke. Uprava ZTC-a tvrdi kako za njega u hangaru nema prostora, a naše informacije govore kako prostora ima, ali plovci za njega nisu pripremljeni te ga u ZTC-u ne žele primiti.

Nakon sastanka održat će se i konferencija za novinare na kojoj bi ravnatelj CERP-a kao predsjednik Skupštine tvrtke konačno trebao javno reći svoje mišljenje o radu ZTC-a. Iako je upravo ravnatelj CERP-a odgovoran za poslovanje tvrtke, on se dosad nije oglašavao oko remonta protupožarnih aviona, niti je, koliko je poznato, obišao hangar ZTC-a da se uvjeri u kojoj su fazi radovi.

Predsjednik Uprave trebao bi i odgovoriti kako je moguće da je nekoliko mehaničara na bolovanju, a zapravo su u inozemstvu gdje rade poslove koje bi trebali raditi u tvrtki u kojoj su zaposleni te zašto je u ovom kritičnom trenutku oko 15 mehaničara na godišnjem odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:44