IZBAČEN PRIJE TRI GODINE

Maras se žali na Facebooku da ga ne žele primiti nazad u SDP: ‘Neka završe ovu trakavicu‘

Bivši SDP-ov ministar izbačen je iz stranke prije tri godine

Gordan Maras

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

SDP od subote ima novog predsjednika, Sinišu Hajdaša Dončića. Novom šefu stižu čestitke sa svih strana, a pridružio im se i bivši član stranke i bivši SDP-ov ministar Gordan Maras.

Maras se oglasio na Facebooku gdje je čestitao Hajdašu Dončiću, ali se i požalio kako netko već četiri mjeseca saborita njegovu želju da se vrati u SDP.

- Prošli su izbori, čestitam Siniša Hajdaš Dončić na izboru za predsjednika i pozdravljam izjavu o okupljanju te jačanju SDP Hrvatske. Čekam već gotovo četiri mjeseca da Mjesni odbori odluči o mom prijemu. Iako većina članica i članova u Zagrebu želi da se što prije vratim, neki kalkuliraju sa mojim povratkom radi svojih osobnih interesa. Javno govore da su za, ali interno otežu.

Mjesni odbor moje organizacije prije godinu dana primio je povratnika iz strake MB 365 koji je svojevoljno otišao Bandiću iz SDP-a 2018. i javno izjavio da živi Bandićeve vrijednosti. Nemam ništa protiv da ljudi priznaju da su pogriješili i vrate se. Također Mjesni odbor fizički nije imao sjednicu više od godine, a zadnju on-line sjednicu su imali kako bi dali kandidate za Sabor u ožujku ove godine.

Očekujem da predsjednik moje Mjesne (Gornji grad Medveščak) sazove on-line sjednicu naredni tjedan i da me prime ili da me odbiju te da završimo tu trakavicu. Sramotna je ova kombinacija neaktivnosti i osobnih interesa. Tako nikoga neće okupiti pod crveni kišobran. Onome koji se boji mog povratka radi sebe ne može ni Bog pomoći da napravi neki rezultat na lokalnim izborima u Zagrebu, napisao je Maras na Facebooku.

Izbačen prije tri godine

Maras je, podsjećamo, prije tri godine izbačen iz SDP-a. Tada je iz stranke isključeno oko tri tisuće članova, među kojima i četvero saborskih zastupnika, a SDP je tada priopći kako razlog leži u lošim izbornim rezultatima i pogoršanim unutarstranačkim odnosima.

Maras je tada govorio kako ne postoji ni jedan jedini statutarni razlog za njegovo isključenje te je tvrdio kako je jedini razlog njegova isključenja taj da se spriječi njegova ponovna kandidatura za predsjednika zagrebačke organizacije.

Nedugo nakon toga Maras je najavio i da odlazi iz politike te da se baca u privatni biznis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:17