BANDA VARALICA

Mamili su žrtve preko oglasnika, a neke su i uspavljivali kako bi se domogli njihove imovine

Osumnjičene bjelovarska policija tereti za kaznena djela prevare i tešku krađu

ilustracija

 Tomislav Kristo/cropix/Cropix

Šestorica bjelovarskih ‘junaka‘ pod istragom su Općinskog državnog odvjetništva jer ih se sumnjiči za prevare koje su odradili protekla dva mjeseca na štetu niza osoba.

Kriminalisti su, naime, nakon zaprimljenih niza prijava otkrili da je šesteročlana ekipa u dobi od 19 do 44 godine bila vrlo aktivna u virtualnom svijetu a potom i uživo. I to s druge strane zakona.

- Postoji osnovana sumnja da su tijekom lipnja i srpnja 2024. godine, u jednom gradu na području Bjelovarsko-bilogorske županije, postupili zajedno i dogovorno sa maloljetnom osobom i počinili navedena kaznena djela. Osnovano se sumnja da su na različitim internetskim stranicama oglasili prodaju motornih vozila i dogovorili kupoprodaju sa oštećenicima s kojima su se sastajali na području Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Zagreba. Od dvojice oštećenika su preuzeli novac, ukupno 3000 eura, bez da su im isporučili motorna vozila ili vratili preuzeti novac. Dok su trojici oštećenika, nakon prethodnog omamljivanja s napitcima, neovlašteno uzeli stvari i predmete, osobne dokumente i nekoliko tisuća eura - priopćili su iz bjelovarskog tužiteljstva.

Terete ih za niz kaznenih djela prevare i jednu tešku krađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 10:17