KAZNENA PRIJAVA I PRITVOR

MALOLJETNIK FIZIČKOM PRISILOM IZNUĐIVAO DEVIZE OD VRŠNJAKA Natjerao ga je da novac krade od roditelja, a zanimljivo je tko je slučaj prijavio policiji

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Knin, iza rešetaka je završio maloljetnik protiv kojeg je podnesena kaznena prijava zbog sumnji da je počinio osam kaznenih djela iznude na štetu drugog maloljetnika.

Kriminalističkog istragom je utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik u razdoblju od ožujka do lipnja prošle godine tjelesnim prijetnjama u šest navrata od maloljetnika iznudio ukupno šest tisuća švicarskih franaka, koje je ovaj ukrao svojim roditeljima iz obiteljske kuće u mjestu Nuniću. Nadalje, osumnjičenik je 26. i 27. prosinca prošle godine vozilom maloljetnika dovezao u Nunić do njegove obiteljske kuće te iznudio još osam tisuća eura, koje je oštećeni maloljetnik ponovno ukrao iz obiteljske kuće svojim roditeljima.

Zanimljivo je da policiji ovaj slučaj nije prijavio oštećeni maloljetnik. Naime, 'klupko se počelo' odmotavati, kada je 57-godišnji otac maloljetnika 12. siječnja ove godine ustanovio da mu je iz kuće nestala pozamašna svota švicarskih franaka te o tome izvijestio policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:25