AFERA SPICE

Maletić pred sucem: Na sastancima se često spominjalo neprijateljsko preuzimanje Podravke

Optuženici se terete za oštećivanje Podravke za 400 milijuna kuna. Oni tvrde kako su spašavali tvrtku
Koprivnica, 300605P_skups3Darko Marinac i Franjo Maletic na jucerasnjoj skupstini dionicara PodravkeSNIMIO: Robert Mihaljevic-novac-

ZAGREB - Franjo Maletić, još jedan prijašnji član Nadzornog odbora Podravke, ispitan je kao svjedok na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšem potpredsjedniku Vlade RH Damiru Polančecu , suoptuženim menadžerima i ostalim optuženicima u aferi Spice.

USKOK Polančeca i ostale tereti da su se udružili u kriminalnu grupu te da su, koristeći se sredstvima Podravke , namjeravali steći većinski udio u tom koprivničkom prehrambenom poduzeću. Pritom su, prema optužbi, oštetili tvrtku za 400 milijuna kuna. Obrana s druge strane tvrdi da su optuženici sve poduzimali kako bi se obranili od neprijateljskog preuzimanja koje je Podravci prijetilo od strane norveške tvrtke Rieber&Son.

I on je potvrdio je da se često u razgovorima spominjalo neprijateljsko preuzimanje. Međutim, na većinu pitanja koja su se odnosila na formalni dio sjednica Nadzornog odbora Podravke, Maletić je odgovarao da se ne može točno sjetiti, te je upućivao na snimke sjednica i zapisnike istih, navodeći da je tamo sve točno evidentirano.

Na zahtjev obrane, pregledan je dio snimke ispitivanja ovoga svjedoka u fazi istrage u USKOK-u. Obrana je smatrala da dio njegova iskaza u odnosu na informacije koje je optuženi Darko Marinac prezentirao članovima NO-a nisu vjerno unesene u zapisnik o ispitivanju. Tako je na koncu utvrđeno da je svjedok uistinu potvrdio kako ih je Marinac izvjestio ne samo o kupnji spornih udjela u Podravci koje su imali PBZ i Franck, nego i da je to napravljeno preko varaždinske Fime u vlasništvu suoptuženog Milana Horvata.

Suđenje se nastavlja u utorak ispitivanjem Gorana Gazivode, koji je u NO Podravke bio do 2008. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 14:14