RODITELJIMA ĆE SUDITI SUD U POLJSKOJ

Mala Poljakinja, žrtva toplotnog udara, posebnim zrakoplovom je prebačena u Poljsku

RIJEKA - Djevojčica iz Poljske koja je pretprila teški toplotni udar nakon što su je roditelji ostavili 45 minuta u automobilu na suncu, prebačena je u svoju domovinu posebnim medicinskim zrakoplovom koji je stigao isključivo za tu svrhu.

Djevojčica je u pratnji poljskog saniteta u utorak krenula iz Dječje bolnice Kantrida prema Zračnoj luci Rijeka na Krku, gdje ju je čekao spreman zrakoplov. Uoči transporta, poljski su liječnici, u konzultaciji s hrvatskim kolegama, utvrdili da je u stanju podnijeti putovanje. U zrakoplov je s djevočicom ušla i njezina majka, a otac je, kako doznajemo, put Poljske krenuo automobilom.

Prema riječima doktora Igora Prpića, predstojnika Klinike za pedijatriju, stanje joj je i dalje stabilno, ali mozak je teško oštećen i nema pomaka na bolje.

- Iako je pri svjesti, djevojčica ne percipira okolinu - kaže Prpić.

U bolnici kažu da su im roditelji male Poljakinje ispričali da svoju šestogodišnju kćerkicu nisu zaboravili u automobilu već su je pustili da spava jer je zaspala tijekom povratka s kupanja. Tvrde da nisu bili svjesni opasnosti od toplotnog udara jer se, s obzirom odakle dolaze, nisu susretali s ovako visokim temperaturama.

Za kazneno djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta , za što ih tereti Općinsko državno odvjetništvo Rijeka, 31-godišnjim roditeljima sudit će se u Poljskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:41