BURA NA PROGRAMSKOM VIJEĆU

Maja Sever Barišiću spočitnula cenzuru, on joj odbrusio: 'Za dobrim konjem prašina se diže!'

 Ronald Gorsic / Cropix / CROPIX

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je prijedlog rebalansa programa rada za 2016. godinu i povećanje izdvajanja za radijski i televizijski program s 339 na 344,5 milijuna kuna.

- Financijska situacija je izuzetno loša - rekao je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić, dodajući kako HRT ima 317 milijuna kuna dugoročnih kredita te da je zatraženo odobrenje nadzornog odbora za kredit od 80 milijuna kuna kako bi se pokrilo 113 milijuna kuna neplaćenih obaveza.

- Ovo je samo prvi rebalans, generalni cilj je stabilizacija poslovanja - rekao je Kovačić, otkrivajući kako je Europska udruga javnih televizija od HRT-a zahtijevala plaćanje prava za prijenos Europskog nogometnog prvenstva 2016. u Francuskoj do kraja travnja te se ravnateljstvo HRT-a suočilo s dilemom platiti prava ili ne isplatiti plaće zaposlenicima HRT-a.

Govoreći o ljetnoj programskoj shemi za 2016. godinu, v.d. ravnatelja Programa Jozo Barišić rekao je kako je shema umijeće mogućega, te ustvrdio kako se na ekran vraćaju dosad zanemareni sportski i obrazovni program, dodavši kako je gledanost u porastu. Replicirala mu je Maja Sever pitajući zašto se po portalima javljaju članci o padu gledanosti Dnevnika, a zanimalo ju je i zašto je prošlog tjedna s programa skinuta emisija Otvoreno, zbog čega se HRT prozivao za cenzuru.

- Za dobrim konjem se uvijek diže prašina - kazao je na to Barišić, te dodao kako nikad nije rečeno da je središnji Dnevnik HRT-a najgledaniji, već da je podnevni Dnevnik u nedjelju 15. svibnja, koji je gledalo 16,6 posto opće populacije (AMR) odnosno 677.841 gledatelj, bio najgledanija emisija na svim nacionalnim televizijama toga dana. Dodao je i kako usporedba gledanosti središnjega Dnevnika u prvih 15 dana svibnja ove u odnosu na prošlu godinu pokazuje rast od oko jedan posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 18:16