OBLJETNICA ROĐENJA TUĐMANA

Lošo: 'Srbi imaju novo oružje, ime mu je - ćirilica!'

 Damir Krajač / CROPIX

Obilježavanje 91. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana bilo je dobra prilika da hrvatska javnost dozna, ili ponovno čuje, razne teorije urote protiv Hrvatske.

Njihovo neiscrpno vrelo bilo je na promociji knjige Miroslava Tuđmana “Programirana hereza i hrvatski otpori”.

Suprotno uobičajenim tezama kako su Srbi najveći neprijatelji Hrvatske, umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo otkrio je kako Hrvatsku zapravo mora brinuti unutarnja agresija Jugoslavena.

- Problem Hrvatske i Hrvata su Jugoslaveni, nositelji unutarnje agresije, kojom su blokirane sve hrvatske stvaralačke snage - ustvrdio je Domazet.

Kršćanske vrijednosti

Unatoč svim njihovim memorandumima, Srbi nisu i ne mogu biti opasnost jer su ih Hrvati, podsjetio je on, pobijedili u ratu!

Ipak, upozorio je na novo srpsko oružje, a to je ćirilica. Po njemu, ćirilica više nije tek pismo, već oružje protiv kršćanskih vrijednosti i slobodnog gospodarenja hrvatskim teritorijem.

Ispada kako su veća opasnost od Srba čak i Bošnjaci. Domazet je upozorio da Bošnjaci u BiH igraju dvostruku igru kojom Hrvate žele pretvoriti u manjinu i time sebi osigurati ulogu apsolutne žrtve. U tom cilju jačaju suradnju s Turskom.

Za sve hrvatske probleme od 2000. godine do danas kriva je, pak, urota dosadašnjih hrvatskih vlada s Velikom Britanijom. Jer, one su odbacile strateško partnerstvo s Amerikom i okrenule se Londonu, umjesto da su jačale partnerstvo sa SAD-om, Njemačkom, Izraelom i Rusijom.

Verbalni delikt

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko pridružio se prigodno - nakon što je položio vijenac pred Tuđmanovom rodnom kućom - jednom svojom urotničkom teorijom.

Po njemu, odmah nakon što je stvorena hrvatska država, “protiv nje je počela opstrukcijska djelatnost”. Protiv Hrvatske i Tuđmana su se urotili “isti oni koji su bili apologeti jednopartijskog sustava, titoizma, verbalnog delikta, pa su Tuđmana proglasili diktatorom”, otkrio je šef HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:57