MINISTAR O SVOJOJ SMJENI

LINIĆ O AFERI KOJU JE OTKRIO JUTARNJI 'Sve je bilo po zakonu, a o Milanoviću ću nakon izbora'

Smjena utjecajnog i omiljenog ministra dogodila se nakon što je Jutarnji list razotkrio aferu zemljište
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Prihvaćam odluku premijera Zorana Milanovića. Stranci kojoj pripadam više od 20 godina ne želim svojim izjavama ni na koji način ugroziti šanse na izbrima za EU parlament, a o svemu što mislim o odnosima s premijerom i razlozima odlaska govorit ću nakon 25. svibnja. Tim je riječima razriješeni ministar financija Slavko Linić danas zaključio svoj dvoipolgodišnji mandat u Vladi Zorana Milanovića.

Milanović nakon afere koju je otkrio Jutarnji: 'Linić dva mjeseca nije reagirao! E pa to tako ne može! Izbori su bitni, ali čist obraz je važniji'

Ponovio je svoj stav da je u predstečajnoj nagodbi Spačve sve učinjeno po zakonu.

- Spačva danas redovno posluje, redovito plaća svoje obveze i zapošljava 600 ljudi. Sve u njenoj predstečajnoj nagodbi učinjeno je po zakonu - kazao je Linić, dodavši kako ne namjerava polemizirati oko tog slučaja.

Istaknuo je da je Spačva u državni proračun od predstečajne nagodbe uplatila ukupno gotovo 19 milijuna kuna.

- Dakle, osim radnih mjesta, rezultat predstečajnih nagodbi je punjenje proračuna, ali i smanjenje nagomilanih potraživanja - zaključio je Linić.

Kratko je komentirao i premijerovu odluku o njegovoj smjeni.

- To je njegova odluka na koju ima pravo i ja ju prihvaćam. Želim poručiti svojoj stranci kojoj sam puno dao u njenom stvaranju, da joj želim da uspije i na izborima za EU parlament. Upravo zato ne želim davati nikakve komentare do završetka izbora. Sve što mislim reći ću nakon 25. svibnja zato jer želim uspjeh svojim kolega i svom SDP-u - rekao je Linić.

Linić se zahvalio suradnicima i novinarima na suradnji, a budućem ministru financija Borisu Lalovcu, inače svom dosadašnjem zamjeniku, zaželio je puno uspjeha u ministarskom mandatu

- Mi smo ministarstvo s najboljim rezultatima. Od portira do mojih pomoćnika, oni su ti kojima mogu zahvaliti na svim rezultatima. Također, želim zahvaliti i ostalim ministrima, u teškim uvjetima postigli smo određene rezultate. Svom nasljedniku zaista želim puno, puno uspjeha i da jednostavno iskoristi sve svoje znanje da novim rezultatima učini da život u Hrvatskoj bude barem malo lakši, poručio je Linić.

Nakon kratke izjave za medije, Linić nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05