OTKRIO GLOBUS

Linić: 'Mnogi imaju veće plaće od predsjednika'

Zagreb, 180112.Treca sjednica Sabora RH u novom sazivu zapocela je danas Aktualnim satom, gdje su zastupnici postavljali pitanja predsjedniku Vlade Zoranu Milinovicu i clanovima Vlade.Na slici: Slavko Linic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić nije danas želio komentirati informaciju da je guverner HNB-a Boris Vujčić povećao plaće sebi, zamjeniku guvernera i viceguvernerima, no kazao je kako postoje problemi s plaćama u nekim institucijama "koje su veće od plaće predsjednika države".

Tjednik 'Globus' objavio je da je Vujčić sebi, svom zamjeniku Relji Martiću i sedmorici viceguvernera povećao plaće za 34 posto, dok su ostalim zaposlenicima HNB-a plaće smanjene za 3 posto.

Vujčićeva plaća je povećana za 8.900 kuna, na 34.158 kuna neto.

NOVI GLOBUS OTKRIVA Boris Vujčić sam sebi dao povišicu, a zaposlenicima HNB-a smanjio plaću

"Ne bih o tome, jer jednostavno Hrvatska narodna banka ima svoj Savjet i to je posao onih koji prate zakone i plaće. Ja bih rekao da imam određene probleme koji ukazuju da su u mnogim institucijama, ustanovama, agencijama plaće veće od predsjednika države. To je nešto što Vlada svojim dokumentom mora regulirati", rekao je Linić novinarima u Saboru.

Linić nije želio komentirati ni informaciju iz mađarskih medija da Amerikanci umjesto Rusa ulaze u Inu.

"Nas zanima jaka Ina koja će ulagati u istraživanje nafte i plina u Hrvatskoj te u rafinerije. To je Ina kakvu želimo imati i tu trebamo partnera. Tko će to biti, zasad je MOL, a sve priče MOL-a ne bih htio komentirati", rekao je Linić.

Kazao je i kako očekuje da će do travnja biti gotov zakon koji će omogućiti oprost dijela dugova građana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:48