DRAMA U DUBRAVI

Liječnica pacijentici u bolovima: niste se naručili, izlazite van iz moje ordinacije!

ZAGREB - Bez obzira na činjenicu da se nije naručila, pacijenticu koja trpi bolove liječnica nije smjela odbiti primiti bez obzira što se nije naručila na pregled. Tako kažu i u HZZO-u. Posebice jer u čekaonici i ambulanti njezine obiteljske liječnice nije bilo nikoga.

A upravo to se danas u Domu zdravlja Istok u zagrebačkoj Dubravi dogodilo Nadi Pahljina. I ne samo to dr. Nives Hrustek pozvala je policiju kako bi Nadu Pahljina izabacili iz ordinacije.

- Noćas me želudac neizdrživo bolio, imala sam osjećaj da će sve iskočiti iz mene. Kako dolazi vikend, hvatala me jeza od pomisli da ću bolove morati trpjeti do ponedjeljka. Iako znam da se treba naručiti na pregled kod obiteljske liječnice, odlučila sam je zamoliti je da me pregleda jer očito nešto nije u redu, priča vidno šokirana Nada Pahljina. U čekaonici nije bilo nikoga, a vrata ordinacije bila su širom otvorena.

‘Idite na Hitnu’

- Pokucala sam i, onako skrušeno, rekla sestri da trebam liječnicu jer mi nije dobro. “Pričekaj da izađe pacijent, to se mene ne tiče”, rekla je, a ja sam stala sa strane. Kada je pacijentica izašla, ušla sam u ordinaciju i čim sam se obratila doktorici, započela je vrtiti očima i govoriti kako se nisam naručila i ponavljala kakav je to način da samo tako dođem.

Pahljina objašnjava kako princip naručivanja traje već godinama i da nema ništa protiv toga. No što da napravi čovjek kojega nešto boli?

- Da sam je i nazvala, znam da me ne bi primila prije sljedećeg četvrtka. To je uvijek tako. Jednostavno, čekaš danima. Ispričala sam se i pokušala objasniti da nisam spavala cijelu noć od bolova, ali nije pomoglo. Liječnica me prvo drsko upitala zašto nisam otišla na Hitnu. Zašto bih išla na Hitnu, kada i vi radite, upitala sam je. Tu je već sve krenulo u krivom smjeru. Rekla sam joj da sam doma popila sve lijekove koje sam imala i da ne znam što više napraviti, a bol nikako ne prestaje. Potom mi je odbrusila: “Pričekajte, zar ne vidite da imam pacijenta!” Odmakla sam se, pričekat ću, nije problem, ali u ordinaciji i čekaonici nema nikoga. Pitala sam je koga ona to liječi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 23:16