CROATIA OPEN

Ležerno izdanje uglednog gosta: Na polufinalu turnira u Umagu pojavio se i jedan od najbogatijih Hrvata

U braku je s Cristel Carrisi, koja je kći glazbenika Ala Bana i Romine Power

Davor Lukšić s kapom u loži prvi desno

 Goran Sebelic/Cropix

Na polufinalnom meču između Australca Alexeija Popyrina i Talijana Mattea Arnaldija na Croatia Openu u Umagu uživao je i Davor Lukšić, jedan od najbogatijih Hrvata.

image

Davor Lukšić (sa smeđom kapom)

Goran Sebelic/Cropix

Riječ je o unuku Andronika Lukšića, bogatog potomka hrvatskog iseljenika - Bračanina Polikarpa Lukšića, koji se 1910. odselio u Čile i ondje se oženio s kćeri bolivijskog narodnog junaka, Elenom Abaroeom. Davor je još kao mladi poslovni čovjek stjecao iskustvo u bankarstvu i investicijskim fondovima u New Yorku i Londonu.

Danas upravlja s Lukšić Grupom u čijem se vlasništvu nalazi i porečka Plava laguna. Obitelj Lukšić u poslovnom je smislu fokusirana na turizam i nekretnine. Od Gorana Štroka su 2011. godine kupili Jadranske luksuzne hotele (JLH), kojima je tri godine kasnije pripojen cavtatski hotel Croatia.

I Plava laguna i JLH smjestili su se na ljestvicu top deset hrvatskih hotelijera. Plava laguna zauzela je drugo mjesto jer je prošlu godinu završila je s 222,26 milijuna eura prometa što je rast od čak 67,61 posto u odnosu na 2021., dok je JLH na sedmom mjestu.

Davor Lukšić u braku je s Cristel Carrisi, koja je kći glazbenika Ala Bana i Romine Power. Upoznali su se 2012. u New Yorku, a vezu su ozakonili četiri godine kasnije spektakularnim vjenčanjem u povijesnom talijanskom gradiću Lecceu. Sina Kayja Tyronea dobili su 2018. dobili su sina, godinu kasnije kći Cassiju Yleniju, a u rujnu 2021. njihova se obitelj proširila za još jednog člana - kćer Rio Ines.

image
Goran Sebelic/Cropix
image

Umag, 290723.
Plava Laguna Croatia Open Umag. Polufinalni mec izmedju australijanca Alexei Popyrina i talijana Mattea Arnaldia.
Na fotografiji: Davor Luksic (smedja kapa).
Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:39