PROPALO ZADUŽIVANJE

Lalovac: Situacija je izuzetno opasna.Nemamo Vladu,pitanje je što će biti s kamatama na kredite

 Damir Krajač / CROPIX

Boris Lalovac, bivši ministar financija, obratio se javnosti nakon što je propalo izdavanje državnih obveznica i zaduživanje od milijardu eura. Lalovac za novonastalu situaciju ne krivi ministra Zdravka Marića, već 'one iznad njega'.

- Kolegi Mariću nije lako, svjestan sam toga. Osobno mu dajem podršku, ali on na ovo ne može utjecati - rekao je Lalovac koji je jako zabrinut zbog političke krize koja trese Hrvatsku.

- Ne znam kako će se ovo odraziti na kamatne stope za kredite građanima. Na vrijeme trebamo reći da treba brzo donijeti odluke i da investitori traže vrlo stabilnu vladu, stabilnu većinu za provođenje reformi, odnosno preko 85% ruku u Saboru - rekao je Lalovac.

- Ovo što se sada događa nije normalno. Vrlo sam zabrinut kao građanin i bivši ministar zbog jučerašnjeg neuspjeha. Ne može se samo tako vratiti povjerenje investitora, jer su nam oni jasno rekli da ova zemlja nema Vladu. Ovome se nitko ne bi smio veseliti i likovati. Situacija je krajnje ozbiljna i opasna. Ovo je čista politička, a ne ekonomska poruka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 18:52