NAKON TRIJUMFA

KUSTIĆ ZA JUTARNJI OTKRIO TKO ĆE DONIJETI ODLUKU O EVENTUALNOM RUŠENJU DARKA MILINOVIĆA PA PORUČIO 'Ovo je naša velika pobjeda'

 
Izborni stožer HDZ-a u Gospiću
 Robert Fajt / CROPIX

”Mi smo rekli da ako osvojimo između 35 i 40 posto da je to veličanstven uspjeh za HDZ. Uspjeli smo i ovo je velika naša pobjeda”, rekao je za Jutarnji Marijan Kustić.

”Obećanja koja su dana Lici od strane ministara koji su tu dolazili će se ostvariti. Inzistirat ću na tome, jer Lika to zaslužuje. Naša je obaveza da olakšamo život našim žiteljima”, kaže Kustić i najavljuje da će ministri i dalje dolaziti u Liku.

Kada smo ga upitali hoće li odluku o eventualnom rušenju Darka Milinovića donijeti lički hadezeovci ili središnjica Kustić kaže: ”Mi smo sve odluke i do sada donosili na nivou Ličko- senjske županije i tako će biti i dalje”.

”Imat ćemo 14 ili 15 mandata i stabilnu većinu, a volio bih da se o proračunu razgovara što prije”, tvrdi Kustić koji ne krije zadovoljstvo nedjeljnim epilogom u Lici. Cijelu je večer ponavljao da su u toku kampanje izlazile razne ankete, ali da je nedjelja bila i najpreciznija anketa.

O mogućim koalicijskim partnerima Kustić ne želi govoriti, ali je najavio da će uskoro krenuti razgovori. Nije dao ni odgovor kakva je daljnja sudbina župana Darka Milinovića i hoće li HDZ krenuti u njegovo rušenje. ”HDZ je najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji”, a šef ličkih hadezeovaca najvljuje već ”od sutra” da kreću razgovori oko formiranja županijske skupštine.

”Ne želimo nikakvu trgovinu, ali spremni smo razgovarati sa svima”, poručuje uz konstataciju da je stanje prije Nove godine bilo neodrživo. Izborni rezultati u Gospiću su očekivani, ali Kustić kaže da je za HDZ-u svaki grad bitan. ”Na sljedećim izborima očekujemo da ćemo dobiti mnoge gradove, a HDZ će sada imati svog predsjednika županijske skupštine”. Kada smo ga pitali postoje li dva HDZ-a u Lici kategorički je odgofvorio ”Samo je jedan i ovo je naša pobjeda, a danas je bio praznik demokracije. Idemo korak po korak”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 00:53