PROMPTNA REAKCIJA

KUPUJU DEVEDESET VOZILA Šefovi ARZ-a ostvarili dobit: Odmah će se nagraditi novim automobilima

 Bruno Konjević/CROPIX

Nije prošlo ni godinu dana otkako Autocesta Rijeka - Zagreb posluje pozitivno, a njeni šefovi već su se odlučili nagraditi.

Novim automobilima, i to s njih 90, koliko ih od početka ovog tjedna traže putem javnog natječaja.

Za nove će aute rukovoditelji firme odmah izdvojiti trećinu njene mukom stečene dobiti koja je za 2012. iznosila 87 milijuna kuna. To znači da će nove aute platiti 27,5 milijuna kuna s PDV-om, a kako je riječ o natječaju za leasing na četiri godine, mjesečno će ih najam vozila prosječno koštati 6350 kuna.

ARZ nabavlja 56 osobnih i 34 gospodarska vozila. Kako doznajemo u ARZ-u, deset osobnih vozila - među kojima je šest vozila više srednje klase i jedan sedan - automatic - namijenjeno je za potrebe Uprave društva. “Autocesta Rijeka - Zagreb posljednjih osam godina koristi usluge najma vozila temeljem četverogodišnjih ugovora.

S obzirom na to da posljednji ugovor istječe krajem 2013., ponovno smo objavili natječaj za najam vozila kako to nalaže Zakon o javnoj nabavi”, doznajemo iz ureda Uprave ARZ-a.

Njihov predsjednik Uprave, Željko Denona, trenutno vozi pet godina staru Hondu Legend pa je vjerojatno jedan od naručenih automobila namijenjen njemu. Autocesta Rijeka - Zagreb i dosad se mogla pohvaliti impresivnim voznim parkom.

U svom vlasništvu imaju 44 vozila u najmu i 19 osobnih i dostavnih vozila, ali kažu da su im auti dotrajali pa je bilo nužno nabaviti nove.

Koliko im je bitno da se voze u dobrim autima, Denona je pokazao lani kad se otkrilo da je od rent-a-cara unajmio Audi A6 iako je tvrtka tada poslovala s gubicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:52