NOS ZA BIZNIS

Kum Zdravka Mamića i Zagrepčanka iz moćne zlatarske obitelji pokreću veliki projekt, evo o čemu je riječ

Ne toliko poznata investitorska kompanija u suvlasništvu je dviju moćnih poduzetnica

Paško Dodić, zagrebački poduzetnik janjevačkih korijena

 /Goran Mehkek/cropix

Zagrebačka tvrtka "Izoxeco" ovih dana traži dozvolu za izgradnju otvorenog skladišta za građevinski kamen na zemljištu od gotovo 45 tisuća četvornih metara, smještenog sjeverno od Benkovca, uz državnu cestu koja taj grad povezuje s Obrovcem,, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da je riječ o području nadaleko poznatom po višestoljetnom korištenju kvalitetnog kamena, malo koga je začudio postupak koji je u tijeku pred benkovačkom ispostavom Upravnog odjela za prostorno uređenje Zadarske županije. No, znakovito je tko stoji iza široj javnosti ne toliko poznate investitorske kompanije.

Tvrtka je, naime, u suvlasništvu dviju moćnih poduzetnica. Jedna je Varaždinka Monika Šincek koja je sa suprugom Josipom razvila tehnologiju koja plastiku koja se ne može reciklirati pretvara u građevinske materijale poput cestovnih bukobrana, montažnih zidova i nautičkih pontona.

Druga je znatno "jača" igračica u hrvatskom biznisu, a riječ je o Franciski Dodić, Zagrepčanki janjevačkih korijena, koja je dio moćne zlatarske obitelji koja je duboko ušla i u nekretninski biznis, a najveći projekt, uz niz onih u pripremi i realizaciji, proveli su uz staru Ličku magistralu, u selu Čatrnja sjeverno od nacionalnog parka, gdje su otvorili, ne samo za taj kraj, veliki trgovački centar "Plitvice shop".

Najmoćniji član obitelji je Paško Dodić, kum bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića i osoba čiji je nakit nosila Kolinda Grabar Kitarović, tadašnja predsjednica Republike, ali i kasniji donator u kampanji predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:01