RAVNATELJ HZJZ-a

KRUNOSLAV CAPAK O PROCESIJI NA HVARU 'Koliko sam ja vidio, svi su se držali mjera. Vjerojatnost da je došlo do infekcije je blizu nule'

 
Krunoslav Capak
 Ronald Goršić / CROPIX

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je u razgovoru za RTL Danas komentirao odluku Stožera o procesiji Za križen na Hvaru te je li njome narušena dosljednost.

- Procesiju mogu komentirati s epidemiološke strane. Po snimkama koje sam vidio, sudionici su se držali mjera. Valja znati da se radi o otoku koji je izolirana sredina. Nije se ovdje radilo o prijedlogu crkve, već bratovštine. Pitali su me da popišem mjere kojih se moraju držati kako bi se procesija ipak održala. A moramo znati da na Hvaru nemamo slučajeva zaraze dva tjedna - rekao je Capak.

Ravnatelju HZJZ-a je jasno da će se tražiti odgovornost Stožera ako dođe do zaraze nakon procesije.

- Za svaki potez se može tražiti odgovornost Stožera, pa tako i ovaj. Ali vjerojatnost da ovdje dođe do infekcije je blizu nule - uvjerava Capak.

Ni na tržnicama se neki ne pridržavaju mjera...

- Nisam bio na tržnicama tako da ne mogu govoriti je li bila gužva. I ovdje su se svi epidemiološki aspekti stavljali na stol. Mi smo razmatrali kako bi naši OPG-ovi mogli svoje proizvode staviti na prodaju i donijeli ove mjere. A ako ustanovimo da se mjere ne poštuju, mi uvijek možemo zatvoriti tržnice - poručuje Capak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:19