POKROVITELJ JUTARNJI

Krenula je HUMANITARNA online licitacija 'eKupi sa srcem': Uključite se i vi!

Humanitarnom licitacijom pomoći ćemo udruzi 'Veliko srce malom srcu', izmamit ćemo osmjehe djeci koja su u bolonici, a obožavatelji će moći postati vlasnici predmeta njihovih 'simpatija' i time sebe obradovati za nadolazeće blagdane

„eKupi od srca“ nije glamurozna licitacija poput onih filmskih na koje smo navikli, ali glamurozna je zbog svoje svrhe kao i zbog osoba koje su svoje dragocjene predmete darovali samo za ovu prigodu.

Iako smo navikli da osobe iz javnoga života sudjeluju u humanitarnim akcijama, kako bi svojim sudjelovanjem dali značaj određenoj aktivnosti, tako je slučaj i s „eKupi od srca“

Čitali smo kako su se poneki dragocjeni predmeti, primjerice Stinga ili Bona Voxa, našli na licitaciji te su postigli pozamašnu cijenu, ali i usrećili nekog obožavatelja. „eKupi od srca“ odlučio je biti dio onih koji ispunjavaju više želja – humanitarnom licitacijom pomoći ćemo udruzi „Veliko srce malom srcu“, izmamit ćemo osmjehe djeci koja su u bolonici, a obožavatelji će moći postati vlasnici predmeta njihovih „simpatija“ i time sebe obradovati za nadolazeće blagdane.

Jedna od poznatih osoba, koja nam je dala podršku, predsjednik je Ivo Josipović koji se već susreo s predstavnicima udruge „Veliko srce malom srcu“. Za ovu je licitaciju napisao jedno toplo pismo potpore, uz prigodan CD vlastitih skladbi „Passo sempio“. U malo kojoj zemlji je predsjednik države akademski glazbenik i skladatelj, to je posebnost koja vrijedi vaše upornosti na aukciji.

Osoba koja se također vrlo rado odaziva na ovakve prigode je i naš poznati pijevač, Tony Cetinski koji se na „eKupi od srca“ odazvao darujući majicu „Furia tour“. Kako smo napomenuli da svi predmeti na online licitaciji imaju samo svoju priču, tako je slučaj i s Tonijevom majicom. Naime, riječ je o majici koju je nosio na prvom koncertu svoje dosad najveće i najuspješnie turneji ''Furia tour'', na velikom koncertu u pulskoj Areni 23.08.2008. Tony je majicu čuvao kao uspomenu na turnej, a danas ju je odlučio darovati akciji „eKupi od srca“ za licitaciju kojoj je cilj prikupiti elementarna sredstva za dijagnosticiranje srčanih bolesti u djece te usrećiti ''mala srca'' koja su u bolnicama diljem Hrvatske.

Lista poznatih osoba iz javnog života Hrvatske poduža je, ali svi su jednako vrijedni i zaslužili su biti istaknuti pa tako za kraj ističemo dobro nam poznato lice središnjeg Dnevnika HRT-a, Zorana Šprajca koji je od srca darovao butelju vina iz minskog sanduka. Neobična priča koja otkriva i nepoznatu stranu dobro nam znanog voditelja.

Naime, Galerija "Toni Politeo" je u suradnji s poznatim umjetnikom Dimitrijem Popovićem, izradila ograničenu seriju butelja u povodu reintegracije Podunavlja pri čemu je upriličena ceremonija preuzimanja na kojoj je jedan minski sanduk uručen tadašnjem upravitelju Jacquesu Paulu Kleinu. Umjesto mina, u sanduku su bile posebne butelje vina, o čemu je izvještavao reporter Zoran Šprajc koji je tada dobio jednu butelju iz posebnog minskog sanduka na dar. Čuvao ju je godinama jer ima veliku simboličku i umjetničku vrijednost, a sada je daje za akciju koja ima veliku humanitarnu vrijednost.

Ovo nije kraj jer licitacija je tek započela, a kako biste postali vlasnici jednog od zanimljivih predmeta posjetite www.ekupi.hr i ponudite vašu cijenu kako bi mala srca postala velika i snažna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 07:23