PALJBA IZ RIJEKE

Kosor: Tužili smo Jovanovića, HDZ nitko neće proglašavati kriminalcima. Mi smo stranka čestitih ljudi

Biserka Kosor nastavlja u svom stilu!, napisao je Željko Jovanović na svom Facebook profilu
 Željko Šop/CROPIX

RIJEKA - Podnijeli smo tužbu protiv Željka Jovanovića jer HDZ nitko neće proglašavati kriminalcima, poručila je premijerka Jadranka Kosor na Saboru HDZ-a za 8. izbornu jedinicu održanom u riječkoj sportskoj dvorani Dinko Lukarić.

- Mi smo stranka čestitih i poštenih ljudi - dodala je.

Slično kao i u Zagrebu, Houdekovu "HDZ zna" s prošlih izbora" zamijenila je Colonijina "Svijet voli pobjednike" uz koju je predsjednica HDZ-a izašla na pozornicu, pjevajući i plješčući u ritmu pjesme.

- Svijet voli pobjednike, a pobjednik parlamentarnih izbora 4. prosinca 2011. bit će Hrvatska demokratska zajednica - poručila je prepunoj dvorani koja je njezin govor svako toliko prekidala snažnim aplauzima.

Premijerka je u više navrata spomenula Franju Tuđmana i vraćanje izvornim vrijednostima HDZ-a, a bista prvog hrvatskog predsjednika zauzimala je važno mjesto na pozornici.

- Vraćamo se najboljim temeljima kao što su čestitost, rad, zalaganje, ljubav prema domovini. Mnogi mi ovih dana zamjeraju što, od kada me doktor Tuđman pozvao u stranku, nisam prestala ponavljati njegove riječi da moramo raditi sve za Hrvatsku, a Hrvatsku nedamo ni za što - rekla je Jadranka Kosor.

Najavila je i da će ustrajati u namjeri da Zakon o braniteljima uđe u Ustav, čemu se SDP protivi. Kazala je da borba protiv korupcije mora stići i u Rijeku jer upravo iz ovog grada poručuju da korupcije nema ispred njihovih vrata.

- U zadnje dvije godine nije bilo uvrede koju nisu izrekli na moj račun, od muhe zuzare do kriminalca. A ja im poručujem: "Mi vas se ne bojima. Ja vas se ne bojim". Može Linić vikati što god hoće, vrijeđati ministra unutarnjih poslova, ali ministar će nastaviti svoj rad u borbi protiv kriminala - rekla je Kosor, dodajući da je Slavko Linić u više navrata prijetio hrvatskom pravosuđu, što je nedopustivo.

U svojem govoru spomenula je i da je završetak pregovora s EU bila zadnja bitka "Oluje" te da Hrvatska više nikada po svoje mišljenje ići u Beograd, već će ravnopravno sjediti za zajedničkim stolom s ostalim europskim narodima.

Na HDZ-ov Sabor u Rijeku Kosor je stigla u pratnji ministara Branka Bačića, Tomislava Karamarka, Đure Popijača i Davora Božinovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:07