KOGA VIŠE VOLI?

Kosor se samo jednom poljubila s Tadićem jer je prehlađen. Pahoru dva poljupca u obraz

Bolje da te ne ljubim, da ne pokupiš prehladu od mene, rekao je Tadić hrvatskoj premijerki

SMEDEREVO - Prije početka trilateralnog sastanka Kosor - Pahor - Tadić, visoki dužnosnici triju zemalja službeno su se rukovali ispred vile Zlatni breg.

No, kada je u društvu prisutna dama, protokol predviđa da se stisak ruke pri pozdravljanju često dopuni poljupcem u obraz.

Neutralan potez

Pritom je predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor slovenskog premijera Boruta Pahora u obraz poljubila dvaput, a srbijanskog predsjednika Borisa Tadića - jednom.

Budući da, kao što je poznato, hrvatski običaj podrazumijeva po jedan poljubac u svaki obraz, dok je srpski običaj tri poljupca, javnost se odmah zapitala je li riječ o protokolarno dogovorenom “neutralnom potezu” - samo jedan poljubac - ili je sve slučajno ispalo.

- Ni jedno, ni drugo - poručuju iz Vladina službena protokola. Niti je riječ o unaprijed dogovorenoj gesti niti o spontanom činu.

- Nakon što su razmijenili poljubac, srbijanski predsjednik Tadić hrvatskoj je premijerki promuklim glasom rekao ‘jako sam prehlađen, bolje da te ne ljubim da ne pokupiš prehladu od mene’, i to je razlog zašto su se poljubili samo jednom - doznajemo iz Vladina protokola.

Vjenčani kum

Prije početka sastanka Tadić je s novinarima razgovarao o ležernim temama te je kratko komentirao prvoaprilsku šalu portala Index (po kojoj se Jadranka Kosor udaje), da bi joj rado bio vjenčani kum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:48