PREMIJERKA TRAŽI MIR

Kosor: Oko rebalansa proračuna nema prijepora u koaliciji

 Admir Buljubašić / CROPIX

DUBROVNIK - Zamolila sam malo mira dok se radi proračun jer se sa svima mjere moraju raspraviti. Želim demantirati postojanje prijepora u koaliciji između mene i gospodarskih savjetnika: nije točno jer sam se sa savjetnicima dogovorila o svim glavnim strateškim odrednicama rebalansa kojeg u cjelini još nitko nije vidio.

U ponedjeljak je sastanak koalicije kada ćemo imati prve konture rebalansa koji je preozbiljan posao da bih nagađala. Uopće neću komentirati “balone” iz različitih krugova pa ni povećanje PDV jer će to izazvati nova nagađanja - izjavila je po završetku sastanka u dubrovačkoj palači Ranjina s županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem premijerka Vlade RH Jadranka Kosor okupljenim novinarima i ustvrdila da se “u Vladi RH nije nedavno ni u bližoj prošlosti razgovaralo o mogućem novom rješenju lokacije odlagališta nuklearnog otpada” što će je Slovenci raditi uz našu granicu.

Za turističku je sezonu rekla da je dobra te da je glavni tajnik krovne svjetske turističke organizacije izrekao puno komplimenata na račun Hrvatske za ono što je učinila u turizmu:

- Podaci su dobri: u sedam mjeseci je ukupni porast od 3 posto dolazaka i 5 posto noćenja, a još imamo šansi za puno toga. Od svih relevantnih osoba u turizmu čula sam da su najave dobre za rujan i dalje. Važno je da smo sigurna zemlja i da smo sa Slovenijom riješili problem: u sedam mjeseci je 10 posto više Slovenaca nego lani.

Liberalizacijom viznog režima stiglo je 34 posto više Rusa i 46 posto Ukrajinaca, što je dobar smjer u kojem ćemo pripremati sezonu 2011. godine a osobito obzirom na krizu: sva su ministarstva “digla ručnu kočnicu” za troškove ali smo u promidžbu uložili respektabilnih 30 milijuna eura - izjavila je premijerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:10