'PREMIJERKIN SEMAFOR'

Kosor: Nismo obećali podmiriti dugove do 1. lipnja. To je greška u prezentaciji!

Premijerka tvrdi da je taj datum ostao greškom i da je odmah bilo jasno kako je taj rok neodrživ
 Damjan Tadić/CROPIX

U Semaforu obećanja, kojim će Jutarnji iz dana u dan pratiti kako premijerka provodi najavljene mjere za izlazak Hrvatske iz krize, već stoje dva neispunjena obećnja. Jedno od njih se odnosi na 18. stranicu Vladinog antikriznog programa na kojoj stoji i najava kako će, 'za promptno smanjenje opće nelikvidnosti', Vlada provesti jednokratno podmirenje svih dugova iz njezine domene utjecaja i to do 1. lipnja 2010. godine.

Prevedeno, Kosor i njezina Vlada, koja je potpisana kao odgovorna za provođenje tog programa, obećali su da će državna i javna poduzeća isplatiti sve svoje dugovre do 1. lipnja i time prekinuti začarani krug nelikvidnosti.

Obećano nije napravljeno, no da stvar bude zanimljivija, premijerka sada tvrdi kako to nikad nije ni bilo obećano nego je to, izjavila je Jadranka Kosor, bila greška u Power Point prezentaciji.

- Rekla sam da se makne taj datum jer nam za to treba više vremena, ali je onaj tko je unosio podatke napravio pogrešku i taj je daum ostao - izjavila je Kosor u emisiji Hrvatskog radija 'Kako vlada Vlada'.

Kao podatak u svoju korist navela je pak da poduzeća iz 'utjecaja domena Vlade' danas duguju 450 milijuna kuna, što je, istaknula je, značajno niže od milijardu kuna koliko je taj dug iznosio u isto vrijeme prošle godine.

Bez obzira na njezino obrazloženje u našem Semaforu tom obećanju ostaje status 'prekršeno', a što je Vlada još obećala i kako ta obećanja ispunjava provjerite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 19:40