JADRANKA KOSOR

Kosor: Nekima se mora reći da ne pripadaju HDZ-u. Onima koji se ne pitaju što sam učinio za svoj narod nego za svoj džep

 Ante Čizmić/CROPIX

DUGOPOLJE - Pozlaćenu značku HNK Hajduka iz 1971. godine, "na kojoj nema zvijezde“, poklonio je Đuro Perica, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a predsjednici stanke Jadranki Kosor u subotu, na konvenciji Kluba utemeljitelja HDZ-a održanoj u Dugopolju.

Predsjednica HDZ-a zahvalila je Klubu na potpori, osbito "usred teških događaja od 3. siječnja kada se pokušalo urušiti HDZ, i na potpori u velikom poslu koji se zove uređivanje vlastite kuće, koji katkada znači da moramo nekima pokazati vrata i reći 'ne pripadate u ovu obitelj jer ne poštujete temeljna načela na kojima je dr. Franjo Tuđman osnivao HDZ', onima koji ne pitaju što sam učinio za svoj narod, nego pitaju što sam učinio za svoj džep,“ govorila je predsjednica u punoj sportskoj dvorani dugopoljske osnovne škole, a utemeljitelji stranke prekidali su njen govor pljeskom.

Borbu protiv recesije, ulazak Hrvatske u EU i borbu protiv korupcije navela je Kosor kao tri stupa Vlade RH.

- Vlada HDZ-a će 2011. završiti pregovore i poptisati pristupni ugovr za EU, a u prve dvije godine članstva Hrvatskoj se nudi 3,5 milijardi eura, rekla je Kosor uvjerena u pobjedu HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Kosor se međutim nije osvrnula na traženje Đure Perice da kaže kako HDZ nije stranka desnog centra jer centar nema dimenziju, nego „časna desna politička opcija , stranka zasnovana na kršćanskoj demokraciji.“

Premijerka je prije posjete konvenciji nacionalnog Kluba utemeljitelja HDZ-a obišla radnu zonu i nogometni stadion NK Dugopolje. - Na proljeće ćemo se ponovno vidjeti u Dugopolju, na otvaranju najvećeg Konzuma u Hrvatskoj, i nekih drugih objekata, nadam se, rekla je Kosor nakon obilaska Dugopolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:15