DAN NAKON ŠOKANTNE PRESUDE

Kosor nakon sastanka s Čermakom i braniteljima: Sada moramo ostati pribrani i okupiti najbolje pravnike

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor sastala se danas u Vladi s predstavnicima 42 braniteljske udruge iz Domovinskog rata i oslobođenim generalom Ivanom Čermakom, kako bi analizirali presudu Haaškog suda hrvatskim generalima, te dogovorili daljnje korake.

Nakon trosatnog analiziranja, odlučili su zajedničkim snagama sudjelovati u pripremi zahtjeva da Hrvatska bude prijatelj suda u spornom predmetu.

VELIKI SPECIJAL: Haška presuda generalima

- U plimi osjećaja, koji su razumljivi nakon ovakve presude Haaškog suda, moramo ostati pribrani i okupiti najbolje pravne stručnjake koji će nam pomoći u pripremi daljnjih koraka. Moramo raditi zajedno. Drago mi je što su okupljeni predstavnici braniteljskih udruga dali potporu Vladi u dovršetku pregovora za ulazak u EU - izjavila je Kosor, dok je u isto vrijeme više od deset tisuća ljudi, najviše branitelja, prosvjedovalo na Trgu bana Jelačića uz zahtjev kako Vlada mora prekinuti pregovore s EU.

Predstavnici braniteljskih udruga poručili su kako je vrijeme za djela, a ne riječi. Novi sastanak s premijerkom su najavili za idući tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 01:52