POSJETILA PILOTE

Kosor: MIG-ovi su bili ispravni, nisu se srušili zbog štednje

Na Vladi je u četvrtak bilo govora o padu aviona te je utvrđeno kako su avioni bili ispravni, ustvrdila je premijerka koja je s ministrom Vukelićem jutros obišla pilote
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić i načelnik glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić posjetili su jutros pilote Igora Trošelja i Marijana Kudlika koji su sudjelovali u jučerašnjoj nesreći dvaju MiG-ova kod Plaškog.

Premijerka Kosor izjavila je da je najvažnije da su piloti dobro i da je uvjerena da nesreća nije dogodila zbog, kako neki nagađaju, manjka novaca. - U razgovoru s pilotima čula sam da je apsolutno bilo sve u redu, a o rezultatima istrage to ćemo već saznati - objasnila je premijerka, ponovivši da je na sjednici Vlade zatražila temeljitu istragu o uzrocima ove nesreće.

Na Vladi u četvrtak, samo nekoliko sati nakon nesreće, bilo je govora o padu aviona te je utvrđeno kako su avioni bili ispravni, ustvrdila je Kosor, a prenosi Net.hr.

FOTO, VIDEO Raspali se MIG-ovi: S jednog u letu otpao poklopac kokpita, udario u drugi i srušio ga

Kako su pali hrvatski Migovi

Najavila je da će o padu dva vojna zrakoplova i modernizaciji vojske biti riječi i na Vijeću za obranu pri Uredu predsjednika, kada se Ivo Josipović vrati sa službenog puta u New York.

Više informacija o jučerašnjoj nesreći znat će se nakon konferencije za novinare koja je na rasporedu u 13 sati u Zapovjedništvu HRZ i PZO-a. Na konferenciji će nazočiti zapovjednik HRZ i PZO-a general bojnik Vlado Bagarić sa suradnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 06:20