ODGOVORNO PRIZNANJE

Kosor: I Vlada je odgovorna za krizu

 Davor Pongračić/CROPIX

KARLOVAC - Premijerka Jadranka Kosor večeras je po prvi puta pred hrvatskom javnsoti na proslavi 20. obljetnice karlovačkoga HDZ-a javno priznala da je i hrvatska Vlada odgovorna za gospodarski slom koji je zadesio državu.

- Živimo u teškoj krizi koja je rezultat svjetske krize i svega onoga što se slilo u Hrvatsku i pokucalo na naša vrata kao posljedica globalnih kretanja, ali neke stvari su se, to vam sada vrlo odgovorno govorim, dogodile i zato što smo neke probleme nedovoljno riješavali, neke možda i katkada pomeli pod tepih, a sad je došlo vrijeme kad sve to moramo razrješiti i kad sva ta pitanja moramo dati odgovore - poručila je predsjenica HDZ-a i Vlade RH.

Jačanje posrnulog gospodarstva, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala te završetak pregovora s Europskom unijom, istaknula je premijerka, tri su temeljna cilja Vlade u ovoj godini. Upravo u posljednjem u njezinu je mandatu učinjeno je najviše pomaka, dok je rad svog prethodnika na tom problemu predsjednica Kosor najslikovitije opisala brojkama.

- Od trenutka kad su nam pregovori odblokirani, nakon što sam se uspjela dogovoriti sa premijerom Pahorom oko problema koje smo imali, uspjeli smo otvoriti više poglavlja nego u četiri i pol godine prije toga - istaknula je Kosor koje je poručila da je uvjerena da će pregovori s EU do kraja godine biti okončani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:58