SJEČA FOTELJA

Kosor: Bit će još smjena u Hrvatskim autocestama

Premijerka razmišlja o novim promjenama u javnim tvrtkama
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Vlada priprema ukidanje trošarina na male brodove. Premijerka Jadranka Kosor na Hrvatskom radiju priznala da je uvođenje trošarina za male brodove bila “greška u koracima”.

- O tome sam već razgovarala s ministrima Kalmetom i Šukerom - rekla je i najavila da se u Bruxellesu priprema novi krug razgovora o privatizaciji brodogradilišta.

Neće biti promjena u Vladi

- Razgovaramo o mogućnostima za drugi krug privatizacije. Očekujem da novi ministar Đuro Popijač već u četvrtak, nakon što bude imenovan, prione na posao vezano uz brodogradilišta - istaknula je i potvrdila da bi zbog afera u HAC-u moglo biti novih smjena.

- Nekih odluka je bilo, a nekih će odluka biti - rekla je. No, to, tvrdi, ne znači smjenu ministra Kalmete koji je u NO-u.

- O promjenama u Vladi ne razmišljam, ali o nekim drugim, da - dodala je. Sutra će se održati prva sjednica njezina tročlanog Savjeta u sastavu Borislav Škegro, Sandra Švaljek i Željko Lovrinčević.

Skupe intelektualne usluge

Otkrila je da je ministrima poslala na doradu prijedlog proračuna za sljedeću godinu jer smatra da se na intelektualnim uslugama i reprezentaciji može još uštedjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:36