KOMBI KAO DONACIJA

Kombi koji je kupljen u humanitarnoj akciji “Srcem uz Saru” doniran Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri

Njezini roditelji nisu ni trenutka dvojili oko primopredaje kombija najpotrebitijima

Donirani kombi

Danas je održana primopredaja kombija za osobe s invaliditetom, a koji je omogućen zahvaljujući nesebičnosti građana i Udruge “Stepinčeva oaza mira” u sklopu humanitarne akcije “Srcem uz Saru”. Nažalost, djevojčica Sara je preminula, a njezini roditelji nisu ni trenutka dvojili oko primopredaje kombija najpotrebitijima-štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Primopredaji su nazočili ravnatelj bolnice Renato Mittermayer, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predstavnici Udruge “Stepinčeva oaza mira” te roditelji Sare, piše ICZ.hr.

image

Renato Mittermayer

Koliko će ovo vozilo značiti štićenicima Specijalne bolnice kazao je njezin ravnatelj Renato Mittermayer: “Prije svega zahvaljujem se roditeljima Sare koji su unatoč smrti svoje djevojčice nastavili dalje brinuti za djecu u potrebi, a to je sigurno u našoj bolnici, jer gotovo sva djeca su djeca s teškim genetskim bolestima, cerebralnom paralizom i drugim bolestima koje ih onemogućavaju u normalnom funkcioniranju u životu i na taj način je ovaj kombi hvalevrijedan. Zahvaljujem se i Udruzi “Stepinčeva Oaza mira” koji su u svojoj humanitarnoj akciji ogromnim radom i trudom uspjeli skupiti 67 tisuća eura koja je vrijednost ovog kombija. Zahvaljujem se našoj pročelnici gospođi Kseniji Čuljak koja je u dogovoru s Udrugom razmišljala o tome da se našoj bolnici upravo dodijeli ovakvo vozilo i naravno da se zahvaljujem našem županu koji nesebično u svakom pogledu podupire rad naše zdravstvene ustanove.”

image

Donirani kombi

Za roditelje je ovo bio posebno emotivan trenutak, no hrabri roditelji željeli su pomoći, kako kaže Sarin otac Franjo Brkičić, Sarinoj braći i sestrama po dijagnozi” Našoj Sari je bio taj kombi potreban i naša draga Udruga “Stepinčeva oaza Mira” je to prepoznala, podržala nas i organizirala akciju koja je uspješno dovedena do kraja. Međutim, našu Saru je dragi Bog pozvao k sebi. I taj kombi je ostao na čemu mi kao roditelji nismo ni jednog momenta dvojili. Nismo imali ikakvu dilemu. Mi smo odlučili da taj kombi ide nekome kome je to potrebno, odnosno mi smo iz Zaprešića, a Specijalna bolnica Bistra je tu u našem okruženju. Prijedlog je išao prema njima. Oni su to prihvatili i mi smo presretni kao roditelji i ponosni, ispunjenog srca što će se taj kombi koristiti na svakodnevnoj bazi. Mi znamo da tu ima jako puno djece. Na kraju, to su sve starija braća i sestre po dijagnozi po bolesti i po statusu.”

image

Donirani kombi

Predsjednik udruge “Stepinčeva oaza mira” Ilija Nikolić zahvalio je svima koji su se uključili na bilo koji način: “ Kada gledam ovaj kombi, onda zapravo vidim jedan prekrasan mozaik gdje se više, možemo reći, institucija uključilo u ovu hvalevrijednu donaciju koju smo nazvali “Srcem uz Saru”. U ovom trenutku sam tužan, ali i jako sretan. Tužan sam zbog naše drage Sare jer je otišla, ali to je Božja volja. Sretan sam što je sve ovo dobro djelo, zahvaljujući prije svega njezinim roditeljima i obitelji Brkičić nastavlja i želim zahvaliti njima kao i svim članovima Udruge Stepinčeva mira, župi Svetoga Petra apostola iz Zaprešića, gradu Zaprešiću, Zagrebačkoj županiji i mnogim dobrim ljudima i medijima koji su se utkali u ovo prekrasno djelo da bi mi mogli danas ovo djelo nastaviti.”

image

Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić posebno je zahvalio roditeljima Sare koji su u svojoj zajednici prepoznali najpotrebitije, štićenike Specijalne bolnice Gornja Bistra: “Prije svega, posebno se zahvaljujem roditeljima Sare i udruzi “Stepinčeva oaza mira”, svima onima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za nabavu vozila. Nažalost, roditelji su imali jedan plan. Na kraju, taj plan se nije tako ostvario. Ali u onom drugom dijelu, za potrebe ove bolnice mislim da će taj kombi biti izuzetno koristan. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u pristupu i načinu da se osigura kombi. Prije svega roditelji koji su željeli da to bude za njihovo dijete. No, eto, nije se tako dogodilo, ali još veća hvala što su odlučili da to bude za potrebe onima koji su u sličnoj poziciji i na sličan način trebaju takva prijevozna sredstva.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:20