ODBIJENICA POSLANA U SABOR

KOMAREVO I GAĆELEZI NEĆE BITI PODRUČJA OD POSEBNE DRŽAVNE SKRBI Vlada odbila prijedlog

Vlada je danas odbila prijedloge da se među područja od posebne državne skrbi uvrste i naselja Gaćelezi, koje se nalazi na području Grada Vodica, te Komarevo.

Kao razlog Vladine odbijenice Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU , naveo je to što ta dva naselja tijekom Domovinskog rata nisu bila okupirana, iako su pretrpjela znatne štete. Taj je razlog Vlada navela i u mišljenju koje je danas uputila Saboru.

Promocija Hrvatske u inozemstvu: Projekt 'Hrvatska kuća' namijenjena je za 20 milijuna građana u regiji

Zbog promocije hrvatske kuluture u inozemstvu, Vlada je danas u Sabor uputila prijedlog Zakona o zakladi „Hrvatska kuća – Croatia House“.

Radi se o osnivanju zaklade i institucije po uzoru na one koje imaju druge europske zemlje. Projekt „Hrvatska kuća“, istakla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, neće zahtijevati novo zapošljavanje jer će te poslove obavljati zaposlenici u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

„Hrvatska kuća je namijenjena ponajprije za 20 milijuna građana u regiji, koji razumiju hrvatski jezik, a onda i za druge u Europi, pa i u ostalim zemljama svijeta“, kazala je Zlatar Violić.

Vlada usvojila Uredbu o poticanju investicija: Interes ulagača za Hrvatskom postoji

Vlada je danas usvojila Uredbu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, kojima se pojednostavljuje procedura, a podnošenje prijava za korištenje poticaja na koje ulagači imaju pravo.

Prema riječima ministra poduzentištva i obrta Gordana Marasa, od usvajanja Zakona poticanju ulaganja zaprimljeno je 80 zahtjeva za korištenje poticaja, što pokazuje interes ulagača za Hrvatskom. Vrijednost tih investicija je 2,4 milijarde kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:00