ČISTKA U SDP-u

Komadina: Kolege koje su sankcionirane prešle su rubikon kojeg nisu smjele prijeći

Rijeka, 100110Drugi krug predsjednickih izbora 2010. u kojem gradjani biraju izmedju Ive Josipovica i Milana Bandica.Nakon visetjednih kisa, danas je suncan dan dodatno potaknuo gradjane da se odazovu na glasovanje.Na slici: Zlatko Komadina, zupan PGZ glasovao je oko 11h na birackom mjestu broj 1. na Costabelli.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Žunić / CROPIX

RIJEKA – Svoje sam mišljenje izrekao kao član Predsjedništva kada sam glasao da prijedlog takve odluke ide prema Glavnom odboru – komentirao je u ponedjeljak podpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina odluku njegove stranke da se iz članstva izbace svi koji su pružili potporu Milanu Bandiću, ali i raspusti više mjesnih organizacija zbog nedovoljne aktivnosti u kampanji Ive Josipovića.

Komadina objašnjava kako se radi o političkoj odluci koja je odraz trenutka. - Svi mi u životu često donosimo odluke kojima se baš i ne dičimo, neka baci kamen onaj tko nikad nije pogriješio. No, ima životnih odluka, samim time i poslovnih, kada ne smijemo pogriješiti.

Kolege koji su sankcionirane prešle su rubikon kojeg nisu smjele prijeći. Pogotovo jer se radi o onima koji su do jučer bili članovi naše stranke, a koji su u ideološkom smislu nas u socijaldemokratskoj opciji maltene proglašavali bandom crvenom.

To su bili politički razlozi koji su me rukovodili da podržim prijedlog takve odluke prema Glavnom odboru – objasnio je Komadina.

Na novinarsko pitanje o Željki Antunović i njezinom trenutnom statusu u stranci Komadina poručuje da i kod unutarstranačkih izbora treba vjerovati u stavove članova stranke. - No taj dio treba prepustiti unutarstranačkoj kampanji koja će tek uslijediti nakon procesa kandidatura koji se ponavlja za Zagreb.

Tada će se znati imena kandidata za sve funkcije pa i funkciju predsjednika. Osobno nikada nisam bio sklon javnom izjašnjavanju vodstva stranke prema bilo kojem od kandidata jer to utječe na razmišljanje onih koji će sutra uzeti glasačke listiće u ruke, a pogotovo kada se radi o kandidaturama visoko pozicioniranih članova.

Mislim da nije dobro da si članovi vodstva SDP-a kroz novine poručuju što misle jedni o drugima – govori Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:48