BITKA ZA ČELO DRŽAVE

KOLINDA 'Bit ću spremna zatražiti prijevremene izbore. Sve ću vas iznenaditi...'

 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji Hrvatskog radija potvrdila je da će danas predati potpise građana koji su poduprli njenu kandidaturu, a uz smješak je rekla kako će nas sve iznenaditi brojkom.

Predsjednik Ivo Josipović je moj politički protivnik, a stvarni protivnik mi je teško gospodarsko stanje u državi. A Josipovića je nazvala sukrivcem današnje situacije. Građanima nudim zaokret u pet točaka koje sam predstavila, istaknula je Kolinda Grabar Kitarović.

Rekla je kako je u kampanji srcem, govori ono što osjeća, a ne ono što građani žele čuti.

Ako bude predsjednica, s premijerom Milanovićem će pokušati uspostaviti suradnju. Sazvat će izvanrednu sjednicu Vlade. Ako se pokaže da s ovom ekipom ne može dalje, tražit će od njih da svoje mjesto nekom tko zna i može. U obrani interesa hrvatskih građana, naglasila je i da će biti spremna zatražiti prijevremene izbore.

Kolinda Grabar Kitarović izjavila je i kako je netočno da predsjednik nema dovoljno ovlasti. Ako ih nema, onda treba ukinuti tu funkciju. Onaj tko misli da je fikus, neka sjedi doma. Prema njenom mišljenju, iza mistificiranja ovlasti predsjednika skrivalo se nečinjenje svih ovih godina.

Kao razlog sve manje izlaznosti građana na izbore, vidi razočaranost i nezadovoljstvo ljudi politikom i političarima.

Našli smo se u situaciji za koju sam se nadala da se nikad nećemo naći - među najkorumpiranijim smo državama u svijetu, na začelju smo Europske unije. A zapravo smo zemlja koja ima sve predispozicije za rast i razvoj. Međutim, moramo pokrenuti trulu administraciju, izgraditi vanjsku politiku koja brine o položaju Hrvatske u Europi, a ne u regiji.

Ako bude izabrana za predsjednicu, diplomacija koju će birati bit će u funkciji gospodarstva. Otvarat će vrata našim poduzetnicima, izvoznicima, ali i stranim investitorima.

Na kraju razgovora u emisiji Hrvatskog radija istaknula je da neće ideološki razdvajati narod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:02