POLANČEC OSUMNJIČEN ZA AFERU HEP

'Koliko sam ja kriv, toliko je kriv i uži kabinet Vlade i HDZ-a'

Policija je uhitila bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravaka i direktora TLM-a kojeg s Polančecom terete za prevaru sa strujom
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Miran sam, koliko sam ja kriv, toliko je kriv i uži kabinet Vlade i HDZ-a. Bio sam na užem kabinetu Vlade dok su odlučivali o tome, ali ja ništa nisam potpisao, poručio je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec iz Remetinca nakon što je USKOK objavio da je on prvoosumnjičeni u aferi s ilegalnom prodajom struje.

Njegove riječi prenio je odvjetnik Anto Nobilo koji je pojasnio kako je Polančec to izjavio u ironiji želeći zapravo reći da se radi o političkoj odluci i da ne vidi o kakvom bi tu kaznenom djelu bila riječ.

Policija je danas uhitila Ivana Mravaka , bivšega šefa HEP-a, te Ivana Koštana, predsjednika Uprave TLM-a Šibenik, protiv kojih je, zajedno s Polančecom, pokrenuta istraga o malverzacijama u prodaji električne energije.

Zloporaba položaja

Polančec danas poslije podne još nije bio primio istražni nalog, a odvjetnik Nobilo je izjavio kako nalog očekuje danas ili u ponedjeljak. Istražitelji će ga ispitati u Remetincu jer je tamo u zatvoru zbog afere Podravka.

- Otprilike znam o čemu se radi, no kaznenu prijavu još nisam vidio. Sada, kada se uvidjelo da je ta politička odluka ekonomski neisplativa, treba naći Pedra - komentirao je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 05:04