‘OVO JE PREVARA‘

Kolakušić: ‘Plenković do krajnjih granica ponižava DP, pa jesu li oni svjesni koje će zakone u Saboru morati podržati?‘

‘Čuli smo svi što su u DP-u govorili o HDZ-u i Plenkoviću i onda im odjednom on postaje prihvatljiv‘

Mislav Kolakušić

 N1/

Zastupnik EU parlamenta Mislav Kolakušić gostovao je u N1 studiju kod Igora Bobića u Bruxellesu gdje je komentirao nedavne parlamentarne izbore i skorašnje europske.

Kolakušić je izjavio da se opet kandidirao jer “ako se želite baviti politikom morate izlaziti na sve izbore i obuhvatiti što više mandata jer samo s mandatom možete djelovati”.

“Ja sam daleko najpopularniji hrvatski političar u EP-u u povijesti. Ono što ja govorim to vidi nekoliko milijuna ljudi. Većina onoga što govore ostali političari su neke isprazne fraze i ponavljanja”, rekao je.

Ističe da je bio prvi u vrijeme “covid-idiotizma” koji je upozoravao na lažne znanstvenike.

“Sada imamo borbu između dva svijeta, lijevo i desno ne postoji. Imamo globalizam i suverenizam. Globalizam želi maknuti nacionalne države i njihove tradicionalne vrijednosti, ukinuti granice, sve moguće rodove, obitelji i sve što može. I postoji suverenizam koji želi da obitelj bude čvrstoća svakog uređenja, nakon toga selo, grad i država”, istaknuo je.

“Što je danas lijevo i desno? Lijevo se nekada borilo za radnike, a danas se zalaže za promjene spola. Nisam vidio nijednu lijevu stranku koja je išta govorila o umirovljenicima, to onako spomenu. Znači imamo borbu normalnog protiv nenormalnog”, naveo je.

Za sebe kaže da se promijenio otkad je u EP-u.

“Ljudi žele slušati o ustašama i partizanima, što je bilo 1941. i to je ono što zanima dio birača, a tek sporedno je život u uređenom društvu i uređenoj državi. Ja i dalje pričam ono o čemu smatram da je bitno”, rekao je Kolakušić.

Vezano za izlazak na izbore s Domovinskim pokretom komentira da je htio okupiti sve suverenističke opcije.

“Čuli smo svi što su u DP-u govorili o HDZ-u i Plenkoviću i onda im odjednom on postaje prihvatljiv. Vi ste suverenisti kojima je najveći globalist u Hrvatskoj prihvatljiv. Pa Plenković je najveći globalist u Hrvatskoj, on provodi te politike”, dodao je.

"Nakon izborne noći smo se dogovorili da ćemo se vidjeti, bili smo se dogovoriti da ćemo se čuti. Penava me nije zvao nijednom, iako je u medijima govorio da jest. Trebali su mi dati čvrstu garanciju da ne idu s HDZ-om, ali nisu se više javljali. To je završena priča", rekao je.

Istaknuo je da su pogazili vlastitu riječ.

"S Milanovićem i Grbinom se nisam čuo poslije izbora", rekao je.

Na pitanje što misli hoće li se HDZ i DP uspjeti dogovoriti, odgovorio je:

"Plenković do krajnjih granica ponižava Domovinski pokret i meni nije jasno zašto mu iste sekunde nisu rekli ‘doviđenja, idemo na nove izbore‘. Ja već dvije godine govorim da morate imati Cordon sanitaire koji će maknuti sve HDZ-ovce s rukovodećih pozicija u državi. Apsolutno je nemoralno govoriti cijelu kampanju protiv SDP-a i HDZ-a i onda poslije izbora koalirate. To je prevara i izdaja birača, ovo je žetonizacija", rekao je.

Kolakušić smatra da su i lijevi i desni trebali izaći na izbore na jednoj listi, da maknu HDZ-a, ali da sada to nije moguće nakon izbora.

"To bi bila prevara", rekao je.

Ponovno je komentirao moguću suradnju HDZ-a i DP-a.

"Oni sada traže deratifikaciju Istanbulske konvencije, ali u Saboru će morati donositi stotine zakona u kojima će biti ugrađeno da nema muških i ženskih rodova, da svatko može izabrati što je, oni (DP) će morati dizati ruke za to, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:41