I TO SMO DOČEKALI

Kilometarske kolone na Lučkom u smjeru mora i Zagreba, HAK javlja: ‘Za vikend će biti gužve‘

HAK-ova prometna prognoza kaže da se ovog vikenda na cestama ponovno očekuju gužve, poglavito zbog odlazaka na ljetni odmor na Jadranu
Naplatne kućice Lučko
 Zeljko Puhovski/Cropix

Hrvatski autoklub (HAK) u petak je u 17 sati izvijestio da je promet na važnijim cestama pojačan, a pogotovo na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

image
Naplatne kućice Lučko
Zeljko Puhovski/Cropix

HAK je nadalje javio da bi pojačani promet mogao dovesti do poteškoća u prometa, točnije povremenih zastoja i vožnji u kolonama.

Tako se, primjerice, na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru mora vozi u koloni iz smjera zagrebačke obilaznice te Jadranske avenije. Također, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je dugačka oko dva kilometra.

image
Naplatne kućice Lučko
Zeljko Puhovski/Cropix

Na autocesti A3 kolona vozila na čvoru Lučko iz smjera Jankomira prema naplati Lučko dugačka je oko jedan kilometar.

HAK-ova prometna prognoza kaže da se ovog vikenda na cestama ponovno očekuju gužve, poglavito zbog odlazaka na ljetni odmor na Jadranu.

U subotu će gust promet prevladavati na autocestama A1 i A6 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 i pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko uz duža čekanja, Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, graničnim prijelazima sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, duž Jadranske magistrale te na Krčkom mostu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 16:07