U POSJETU SPLITU

Kerum španjolskom veleposlaniku: Ja sam socijalno najosjetljiviji političar!

Svom gostu je rekao da većina naših političara u politiku ušla nakon što nisu uspjeli u svojoj struci
Split, 080210.Veleposlanik Spanjolske Manuel Salzar (desno) danas je posjetio splitskog gradonacelnika Zeljka Keruma i njegove blize suradnike. Nakon kraceg razgovora Nj. E. Manuel Salzar pozvao je gradonacelnika Keruma na vecerasnji koncert poznatog spanjolskog gitarista Paco de Lucie u HNK.Foto: Nikola Vilic / CROPX
 Nikola Vilić / CROPIX

SPLIT - U politiku sam ušao sa 400 milijuna eura kapitala, a drugi političari u Hrvatskoj u politiku su ušli gladni i žedni. Krivac gospodarskoj krizi u nas su dvije velike stranke na vlasti, a novinari o tome ne pišu jer rade po nalogu tih stranaka, a nisu ni educirani za teme o kojima pišu, izvjestio je splitski gradonačelnik Željko Kerum u ponedjeljak svoga gosta, Manuela Salzara, španjolskog veleposlanika u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Kerum je veleposlaniku rekao da je većina hrvatskih političara u politiku ušla nakon što nisu uspjeli u svojoj struci a pohvalio se i kako je on socijalno najosjetljiviji političar u Hrvatskoj i da je riješavanje nezaposlenosti njegov osnovni program rada.

Španjolski je veleposlanik rekao domaćinu kako će navečer biti na koncertu Paca de Lucie u Splitu, na što ga je gradonačelnik Kerum upitao kada će Oliver Dragojević nastupiti u Španjolskoj, a pitao je gosta i je li ikada čuo Olivera.

Kako španjolski veleposlanik nije slušao Olivera, gradonačelnik mu je obećao donijeti CD na koncert Paca de Lucie, te je pozvao ambasadora na Oliverov koncert u Londonu.

Splitski gradonačelnik pozvao je i španjolske tvrtke da investiraju u Split, grad velikog potencijala. Veleposlanik Salzar rekao je da temelj dobre suradnje sa Splitom vidi na polju kulture i turizma, te dodao kako je za to potrebno uspostaviti izravnu avionsku liniju između Splita i nekih španjolskih gradova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 06:52