PRAZNA BLAGAJNA ILI PUNA BLAGAJNA?

Kerum: Nije gradonačelnik kriv što se dovoljno ne gradi. Ali, grad Split neće bankrotirati!

Split, 200611.Novinska konferencija koju je sazvao gradonacelnik Zeljko Kerum nakon sto ga je celnik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasovic optuzio zbog navodnog pranja gradskog novca i malverzacija unutar gradskih resora.Na slici Zeljko Kerum.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX

SPLIT - Mogu ja otrpiti štošta, ali neka se zamisle što rade gradu i građanima svojim neodgovornim ponašanjem - reagirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum na tvrdnje oporbe i medija da se Grad Split nalazi pred bankrotom.

Mall of Split

- Ne može gradonačelnik biti odgovoran što netko ne gradi, pogotovo u današnjoj situaciji, ali ističem da su sve gradske službe na raspolaganju investitorima. To se vidjelo i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vezano uz gradnju Mall of Split na Mejašima. Imam pokazatelje da će se do kraja godine uplatiti značajan iznos komunalnog doprinosa za projekte koji su već dobili garancije banke. To možda nekima ne odgovara i htjeli bi da sve propadne samo kako bi mogli pljuvati po meni - pravda se u priopćenju splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Kerum tvrdi da Split nije pred bankrotom te da stoji puno bolje nego većina drugih gradova u Hrvatskoj.

- Svatko tko zna čitati izvješće vidi da je Grad u prvih šest mjeseci ove godine uprihodio 331 milijun kuna, a lani u isto doba 324 milijuna kuna. Svi stalni prihodi pune se prema planu. Manji su prihodi od komunalnog doprinosa i prodaje imovine, ali oni se u pravilu ostvaruju u drugom dijelu godine - kaže gradonačelnik.

Sjednice Vijeća

Kerum je odgovorio i na prigovore da ne prisustvuje sjednicama Gradskog vijeća:

- Da sam i bio u mogućosti sudjelovati na posljednjim sjednicama vijeća pojedinci bi opet diskusiju sveli na raspravu o gradonačelniku, pljujući me i blateći - zaključio je splitski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 03:45