POLICIJA U ŠOKU

Kazneni progon Mršića nije se smio stopirati

Policija će sutra uputiti pismeni prigovor na odluku Općinskog odvjetništva u Koprivnici

ZAGREB, KOPRIVNICA - Ravnateljstvo policije šokirano je odbacivanjem kaznene prijave protiv Darka Marinca, Željka Đurđine i Zvonimira Mršića, trojice osumnjičenih zbog prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu Gradu Koprivnici. Nevjerica je tim veća što je do prijave doveo zajednički rad policije i DORH-a.

Obiteljske veze

Na zadnjoj su koordinaciji sudjelovali i Oliver Grbić, ravnatelj policije, kao i Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik. Tada je dogovoreno da se ide s kaznenom prijavom protiv trojca. Marinac i Đurđina potpisnici su kupoprodajnog ugovora iz 2001. kojim je odmaralište u Pirovcu, čija je vrijednost procijenjena na 6,8 milijuna kuna, prodano Gradu Koprivnici za 1,5 milijuna kuna. Umjesto da postane odmaralište za djecu i obitelji invalida Domovinskog rata, Mršić je 2007. objekt prodao Žarku Pavlini za 25 milijuna kuna. U policiji tvrde kako im je neshvatljivo da se odbacuje kaznena prijava i zato će vrh policije sutra uputiti i pismeni prosvjed Bajiću zbog odluke općinskog državnog odvjetništva u slučaju Pirovac. Tražit će da se preispita i odbacivanje prijava protiv Komunalca i Kominga koje je potpisala županijska državna odvjetnica Irma Bagarić. Naime, policija sumnja da se Bagarić odbacila prijave zbog obiteljske povezanosti s lokalnim SDP-om i gradskom upravom.

Kći u gradskoj tvrtki

Njezin suprug Marinko Bagarić istaknuti je gradski SDP-ovac, ravnatelj je Energetske agencije Sjever čiji je suosnivač i Grad Koprivnica. Njihova kći Ivana nedavno je pak dobila posao u gradskoj tvrtki Koprivnički poduzetnik. G. M., R. M., K. E.





Milanović: Nećemo prijaviti policiju

- Ovo je dokaz kako se kaznenim postupcima i prijavama može manipulirati i koristiti u političke svrhe - poručio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a nakon što je DORH odbacio kaznenu prijavu koju je policija podnijela protiv njihovog gradonačelnika Zvonimira Mršića. - I podnošenje lažne kaznene prijave je kazneno djelo i tu odgovornost treba utvrđivati jer policija i represivni aparat u rukama imaju vrlo moćno oružje - naglasio je Milanović. Unatoč tome SDP ne namjerava ništa poduzeti protiv policije koja je Mršića kazneno prijavila. Milanović je podsjetimo kako su osim Mršića prijave podnese protiv još dvoje njihovih dužnosnika Picule i Obersnela. S. Barilar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:02