HDZ ZVECKA IZBORIMA

KARAMARKOVA PALJBA 'Lijepo da Josipović komentira SP, ali bi mogao nešto reći i o krizi. Vlada? Za njima će ostati samo zgarište'

Ako premijer Milanović hitno ne rekonstuira Vladu, poručio je Karamarko, HDZ će zatražiti raspisivanje prijevremenih izbora.
 Bruno Konjević / Cropix

HDZ traži hitnu rekonstrukciju Milanovićeve Vlade jer tvrde, u njoj ima previše nekompetentnih ministara, a ponajprije traže odlazak ministara zaduženih za gospodarstvo i financije. Ako se to ne dogodi zatražit će i izboriti raspisivanje prijevremenih izbora, a o datumu će se naknadno izjasniti.

"Ako se ova Vlada održi još dvije godine, za njima će ostati samo zgarište", ustvrdio je Tomislav Karamarko na konferenciji za novinare održanoj u stranačkoj središnjici HDZ-a na kojoj je zajedno s članovima gospodarskog stranačkog tima najavio održavanje Svehrvatskog gospodarskog foruma u petak 13, prosinca u Zagrebu. Na tome skupu nazvanom "Hrvatska i sviejt - novi model gospodarskog rasta" HDZ će prema najavama vrha stranke predstaviti glavne elemente svog gospodarskog programa.

Tomislav Kramarko je ustvrdio kako je predsjednika države Ivu Josipovića pozvao da iskoristi ustavne mogućnosti i sazove izvanrednu sjednicu vlade na kojoj bi se raspravljalo o katastrofalnoj gospodarskoj situaciji, ali od predsjednika odgovor još nije dobio. "Lijepo je kad predsjednik komentira Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu i grupu koju je Hrvatska dobila, ali bilo bi vrijeme da progovori i o teškoj gospodarskoj situaciji i da na izvanrednoj sjednici vlade progovori o svim problemima", ustvrdio je predsjednik HDZ-a.

Kramarko i članovi najužeg HDZ-ovog tima za gospodarstvo pred novinarima su rezimirali prvu polovicu mandata aktualne vlade i poručili da HDZ za razliku od sadašnje vlade ima gospodarski program.

"Iako je neuobičajen da oporba predstavlja svoj gospodarski program u sredini mandata", kazao je Karamarko, "danas je posve jasno da od Plana 21 neće biti ništa". Dodao je kao je to vidljivo iz niza pokazatelja kao što su neuspjeh u povlačenju novca iz fondova EU-u uslijed nedostatak projekata, do izostanka investicija.

Prvu polovicu mandata Milanovićeve vlade čelnik HDZ-a oslikao je sumornim bojama. Situaciju ocjenjuju "više nego dramatičnom" , broj siromašnih i nezaposlenih približava se, tvrdi "trenutku u kojem se može uništiti sustav". Izjavio je da je "Vladina promašena i pogrešna ekonomska politika uništila više od 70.000 radnih mjesta. Zastrašujuća je pomisao da nas u jednom mandatu planiraju zadužiti za skoro 70 milijuna kuna".

Predsjednik HDZ-a optužio je Milanovićevu vladu da, umjesto bavljenja teškom gospodarskom situacijom, javnosti nameće svjetonazorske i ideološke teme kako bi skrenula pažnju građana s ekonomskih problema i prikrila svoju nesposobnost da ih rješava.

HDZ na presici zatražio rekonstrukciju Vlade

Na pitanje kako namjerava rušiti aktualnu vladu, s obzirom da ima stabilnu parlamentarnu potporu, Karamarko je odgovorio: "svjestan sam da nemamo parlamentarnu većinu i to ćemo raditi našim pritiscima".

Dajana Antonija Bebek, nova glasnogovornica HDZ-a

Nova glasnogovornica HDZ-a Antonija Bebek, inače donedavna novinarka HTV-a koja se danas prvi put pojavila pred novinarima dopustila je četiri novinarska pitanja.

Na pitanje kako objašnjava loš rejting HDZ-a u istraživanjima javnog mnijenja, Karamarko je odgovorio: "Što se tiče anketa, mi uvijek gubimo, a na izborima dobivamo".

Novinarima je predstavljen i novi predstojnik Karamarkova kabineta Dominik Galić, bivši hrvatski reprezentativac u plivanju, javnosti poznatiji kao jedan od autora TV serijala "Heroji Vukovara".

Karamarko o Faberovom svjedočenju u aferi Fimi media

Na pitanje da prokomentira izjavu Vladimira Fabera danu na sudu u svjedočenju u "aferi kamioni" da je s pozicije ravnatelja policije 2009. smijenjen jer je Sander tražio zaustavljanje istrage o toj aferi, Karamarko je odgovorio da sudske procese koji su u tijeku ne može komentirati, ali da svatko ima pravo svoju smjenu vidjeti na subjektivan način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:08