ŠEF HDZ-a

KARAMARKO 'Zviždanje Mesiću i Josipoviću nije bilo primjereno, ali za to je kriv Zoran Milanović!'

 Goran Mehkek/CROPIX

- Jučer je bio velik dan za državu, dobili smo prvu predsjednicu, i najavljeno je novo vrijeme za Hrvatsku, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za emisiju Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez', javlja HRT .

Smatra kako je predsjednica u svom govoru otvorila puno pitanja surovu stvarnost, ali i puno nade.

- Sve možemo realizirati kroz zajednišvo, nesloga je zaista luksuz na koji nememo pravo. Oko podjela ne moramo dramatizirati. Ostanimo svoji. Nije ni potrebno boriti se protiv svjetonazorskih razlika, ali kad je u pitanju egzistencijalna ugroženost i gospodarski oporavak - oko toga mora biti konsenzusa. I HDZ poziva na jedinstvo, zadnji je čas da Vlada napravi nešto kvalitetno - poručio je Karamarko.

Neprimjerenim je okarakterizirao zviždanje Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću na inauguraciji. Za lošu atmosferu smatra krivim premijera Zorana Milanovića koji predsjednici nije ni čestitao.

- Oni su svojim neradom, nečinjenjem i improvizacijom upropastili državu. Ovo je dobar trenutak da počnu raditi - kazao je Karamarko.

- Ove tri-četiri populističke mjere nisu dovoljne za ostanak na vlasti. Uzalud im sve - odgovorio je Karamarko na pitanje o datumu eventualnih prijevremenih izbora.

- Kad god budu izbori, mi ćemo pobijediti, dodao je.

Karamarko je najavio kako će 1. i 2. ožujka HDZ na velikom gospodarskom forumu ponuditi svoj gospodarski program javnosti, strankama i sindikatima i pokrenuti javnu raspravu o njemu. Temelj programa, za kojega je Karamarko rekao da je 'mozaički', je jačanje malog i srednjeg poduzetništva, reforma državne uprave i iskorištavanje EU fondova. Kao velike projekte je najavio pokretanje navodnjavanja i odvodnje te intenziviranje proizvodnje zdrave hrane. Spremni smo i na nepopularne poteze, dodao je.

Govoreći o vanjskoj politici Karamarko je rekao kako je nužno i 'omekšavanje' odnosa sa susjedima (Srbijom).

- Nećemo zaboraviti agresiju, moramo raščistiti puno stvari, ali morat ćemo neke stvari i oprostiti - radi suživota i gospodarske suradnje - dodao je, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:33