PREDSJEDNIK VLADE O REZULTATIMA LOKALNIH IZBORA

'KARAMARKO SE PONAŠA DJETINJASTO!' Milanović se ne želi proglasiti pobjednikom, niti se osjeća gubitnikom

ZAGREB - Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović večeras je gostovao kod voditelja Igora Bobića u središnjoj informativnoj emisiji RTL Televizije.

- HDZ se stalno se proglašava izbornim pobjednikom nakon prvog kruga. To su i prije radili. Prema meni, to je djetinjastvo i neozbiljno proglašavati se izbornim pobjednicima nakon prvog kruga. To oni stalno rade - dijele Hrvatsku na lijevu i desnu, kazao je premijer.

Premda se ne želi proglasiti pobjednikom, Milanović se ne osjeća niti gubitnikom.

- Ni govora. Ja sam barem izašao pred novinare, a ne pred svoju sljedbu. U nedjelju navečer nisam izašao pred javnost jer to SDP nikad nije radio, zato što su lokalni drugačiji izbori od parlamentarnih. Potrebno je određeno vrijeme da se napravi bilanca izbora, rekao je.

Na pitanje nije li već sinoć znao rezultate izbora, Milanović je rekao da je zbrajanje glasova ili proračuna lokalnih sredina 'ćorav posao'.

- Ako je kriterij broj glasova koji su dobile liste za županijske skupštine, onda su HDZ-ove županijske liste osvojile 502.000 glasove, a liste nas i naših partnera 503.000 glasova. Reci mi koliko si dobio ti i tvoja politička opcija glasova. Dosta, ali ne više. Inzistiraš na podjeli i evo ti podatak.

Na pitanje priznaje li poraz u Zagrebu, Milanović je ustvrdio kako SDP 'nije imao vlast u Zagrebu zadnje četiri godine.'

- No, mi imamo to teško breme koje sam ja kao premijer naslijedio u Zagrebu s i koliko god moram i hoću raditi po zakonu, po tome se i razlikujemo od svih drugih jer smo izabrali duži i kompliciraniji put, toliko moram i kao predsjednik SDP-a kazati ono šta smatram lošim i opasnim. Ono što se dogodilo u Zagrebu je loše i smrdi na korupciju. Ako građani žele birati najgore, neka izaberu. Rajko Ostojić je kandidat kojem Milan Bandić nije ni do gležnja. Nažalost, ljudi često ne razlikuju hiperaktivno glavinjanje od sistematičnog rada na sebi, svojoj karijeri - akademskoj, političkoj... Njih dva nisu isti svijet.

Izjavio je i kako je aktualna vlast odrješita, no da nije spora.

- Ova vlast je odrješita, nije spora. Ona radi, mijenja i to je teži put. Mi smo hrvači rimskim stilom, a ovi drugi imaju manire kafanske makljaže, istaknuo je.

Stao je i u obranu Rajka Ostojića, za kojeg je zaključio kako se radi o dosta suzdržanom čovjeku, te da ta njegova kvaliteta nije uspjela doprijeti do birača.

- Njemu nikada ne bi palo napamet napraviti da iznosi neke grozne, obiteljske stvari, kao što je radio onaj drugi. To nije pitanje grada i sela. I Rajko je, a i ja na neki način, porijeklom iz Hercegovine, no to je razina na koju se mi ne možemo spustiti, da roditelje guramo pred kamere, pojasnio je predsjednik Vlade u razgovoru za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 12:45