NAKON SIDIKATA, HDZ OKUPIO I BIZNISMENE

Karamarko: 'S prijateljima iz HUP-a sastali smo se da razmotrimo načine kako izaći iz krize'

 Ronald Goršić/CROPIX

- S našim prijateljima iz HUP-a sastali smo se da bismo razmotrili načine kako izaći iz krize. Razgovarali smo o problemima i onome što nije dobro u radu Vlade, a dogovorili smo i suradnju jer mi u rujnu izlazimo sa svojim gospodarskim programom - rekao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka s predstavnicima HUP-a.

Sastanak s premijerom

U središnjicu HDZ-a danas su stigli prvi čovjek Udruge poslodavaca Ivan Miloloža, te Davor Majetić, Damir Kuštrak, Božo Prka, Ivica Mudrinić i Tomislav Thur, dok su u HDZ-ovoj ekipi osim Karamarka bili još Božidar Kalmeta, Đuro Popijač, Domagoj Milošević, Ivan Šuker, Martina Dalić, Milijan Brkić, Darko Horvat i Zlatko Ževrnja.

- Nismo se sastali da bismo kritizirali Vladu. Ovakvi sastanci uobičajena su aktivnost HUP-a. Danas smo s HDZ-om, a 24. srpnja imamo sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem. Očekujemo i termin kod premijera Milanovića - rekao je Miloloža, koji je nakon HDZ-a otišao i na sastanak s potpredsjednikom Sabora Josipom Lekom.

Kreditni rejting

- Važno je da se orijentiramo na investicije i da sačuvamo kreditni rejting. Oko ključnih stvari trebamo konsenzus, ali i konačno odrediti u kojem smjeru ide hrvatsko gospodarstvo - rekao je Miloloža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:44