IZJAVE PREDSJEDNIKA SABORA I HDZ-a

Karamarko o smjeni Kosor i Šeksa: Dopustili su si da ponove svoje monologe

'Meni je drago da je ona danas sama demantirala da je bilo riječi o njezinom angažmanu u diplomaciji.', rekao je Šprem
Slavonski Brod, 070512.Veceras u Slavonskom Brodu ali na dva odvojena mjesta predstavile su se dvije struje unutar HDZ a na predizbornom skupu. Jadranka Kosor predstavila je u stranackim prostorijama HDZ-a njezini protukandidati Milan Kujundzic i Drago Prgomet svoj su program iznjelili u dvorani HVIDR e 500 metara dalje. Uoci skupa Kujundjic je Jadranki Kosor predlozio zajednicke skupove na obje lokacije no celnica HDZ a to je kategoricki odbila.Na slici Jadranka Kosor i Vladimir Seks.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora komentirali su predsjednik Sabora Boris Šprem i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

VIDEO, UŽIVO Kosor i Šeks smijenjeni: Bivša premijerka cijeli svoj govor pročitala na rubu suza!

- Imao sam jedan sastanak s gospodinom Šeksom i gospođom Kosor prije nekoliko dana na kojoj je tema bila radni prostor i ja sam im rekao da po Poslovniku Sabora o tome odlučuje Predsjedništvo Sabora, tako da ukoliko bude moguće, ako bude prostora, kao i za druge zastupnike, da ćemo se potruditi da ih nađemo - rekao je predsjednik Sabora Boris Šprem.

Na pitanje, može li se učiniti iznimka za njih, jer je poznato da u zgradi Sabora mjesta nema, Šprem je rekao da će se to tek vidjeti, "s obzirom da se radi o bivšem predsjedniku Sabora i o bivšoj premijerki".

Tajni sastanak Šprema i Kosor: 'Što vam to rade u HDZ-u? Mi ćemo vam naći ured u Saboru'

- Ja sam kao predsjednik Sabora dobio neke papire koji traže da se gospođa Kosor pojavi na jednom sastanku u Poljskoj kao bivša premijerka. To će razmotriti Predsjedništvo - pojasnio je Šprem i ustvrdio kako nikakvih razgovora o angažmanu Jadranke Kosor u diplomaciji nije bilo.

- Meni je drago da je ona danas sama demantirala da je bilo riječi o njezinom angažmanu u diplomaciji. Ona je to sama demantirala, pa nisam trebao ja - ustvrdio je Šprem te najavio da se veseli aktivnijoj oporbi, posebno HDZ-u, jer se dosad, kao predsjednik Sabora, susretao s problemom da oporba nije aktivna.

Šprem se osvrnuo i na kritike oporbe da vladajući izbjegavaju aktualno prijepodne, te da se raspravljaju nebitne stvari.

- Ne znam odakle argument da se izbjegava aktualno prijepodne, jer je stanka bila desetak dana, a radit ćemo dok ne završimo, vjerojatno do 13. srpnja - zaključio je predsjednik Sabora.

- Kritike koje smo slušali u sabornici od Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa nisu dobre za stranku, i tu su oni u koliziji sa svojim izjavama o vjernim vojnicima stranke i dobrim željama za stranku. To je bilo već rečeno na klubu, ja sam mislio da to bila unutarstranačka stvar i problem o kojemu smo već razgovarali. Mislio sam da to ne bi bilo dobro ponoviti na plenarnoj sjednici. Ali, gospoda su si dopustili da ponove svoje monologe - komentirao je govore Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa u sabornici, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je ustvrdio kako se nada da "njihove rečenice da će raditi sve za dobrobit stranke i naroda bile autentične".

Na pitanje, je li mu poznato zašto HDSSB nije glasovao za smjenu J. Kosor i Šeksa, Karamarko je tek kratko odvratio da to treba pitati njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:27