PROBLEMI U KOALICIJI

Karamarko: 'Nisam liberalima obećao ministarsko mjesto'

 Drago Sopta/CROPIX

SISAK Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko još je jednom ustvrdio, prigodom posjete Sisku, da nije obećao liberalima ministarsko mjesto u budućoj vladi jer se još ne zna tko će biti iz koje stranke te da će možda biti i izvanstranačkih osoba.

'Nije točno da smo liberalima obećali ministarsko mjesto, kao što je izjavio gospodin Kosor. Isključiv kriterij će biti stručnost, profesionalnost i domoljublje. Tko će biti iz koje stranke, vidjet ćemo, a možda će biti i izvanstranačkih osoba, pa prema tome otpadaju bilo kakva kalkulacija u tom smjeru', istaknuo je Karamarko.

Upitan da prokomentira razilaženje u stavovima njega i predsjednika liberala Darinka Kosora glede regionalne samouprave i broja županija, Karamarko je odgovorio: 'Mi smo koalicija s više partnera i ne moramo svi isto misliti, ali ne možemo dopustiti ukidanje županija koje zagovara gospodin Kosor. Mi ćemo županije učiniti učinkovitijima, racionalnijima, a podjela Hrvatske u pet ili šest povijesnih regija može biti vrlo opasna i to ne želimo. Nije bez razloga prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlučio o podjeli Hrvatske na 20 županija i tako će i ostati', rekao je Tomislav Karamarko u Sisku.

Rekaciju predsjednika HDZ-a izazvao je nastup predsjednika HSLS-a koji je izjavio na HRT-u da je njegovoj stranci ponuđeno mjesto ministra gospodarstva u budućoj Vladi i da je riječ o Josipu Budimiru, te da su liberali za smanjenje prevelikog broja županija, gradova i općina jer je to neracionalno i preskupo za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 08:19